Annonce
Menu Luk

Cremet tomatsovs – mælkefri og snasket på den helt rigtige måde

Cremet og mælkefri - og så alligevel snasket på den helt rigtige måde. Smart!
Print mig

Ingredienser
4 fed hvidløg
2 løg
2 ds hakkede tomater
2 spsk tomatpuré
1 spsk tørret timian
1 spsk tørret rosmarin
½ tsk stødt chili
Fedtet fra 1 ds kokosmælk
Salt og peber
Kokosolie til at stege i

  • Sæt dåsen med kokosmælk på køl natten over (eller i hvert fald nogle timer – alt efter hvor køligt dit hjem er), så fedtet samler sig i toppen af den.
  • Skær hvidløg i tynde skiver og finhak løget. Steg begge dele et par minutter i en god klat kokosolie.
  • Tilføj de hakkede tomater, puréen og krydderierne, og lad så sovsen koge op. Lad det boble i 5 min. uden låg.
  • Derefter åbner du dåsen med kokosmælk og skraber forsigtigt fedtet i toppen ud: Du skal så vidt muligt undgå at få vandet i bunden med. Fedtet lader du dumpe ned i tomatgryden: Rør det godt ud, og lad derefter sovsen boble i yderligere 5 min. uden låg, alt imens du smager til med salt og peber.

Opskriften er min mælkefri version af sovsen fra denne opskrift fra Madbanditten.

Tip! Forvandl sovsen til en omgang aftensmad til 4 personer ved samtidigt at bage følgende i ovnen i ca. 15 min.: 500 g kyllingetern vendt i paprika, salt og peber – broccoli- og blomkålsbuketter vendt i olie, salt og peber.

Posted in Dip / Sovs / Snask, Glutenfri, Laktosefri / Mad uden mælk, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegansk, Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.