Annonce
Menu Luk

Daddel-scones – naturligt søde, fiberrige og glutenfri

Jep, en scone og en kop varmt - så er vi klar til weekenden!
Print mig

8 stk.

Ingredienser
200 g dadler uden sten
2 æg
¾ dl kokosfibermel
¼ tsk groft salt
¼ tsk stødt muskatnød
1 tsk bagepulver
30 g kokosolie
½ dl kokosmælk + lidt ekstra til at pensle med

Forberedelse, hvis du bruger tørrede dadler: Kom dadlerne i en lille skål og klem dem godt sammen på bunden. Hæld kogende vand over dem (de skal lige knap og nap være dækket af vandet) og dæk skålen til. Sæt på køl i mindst en time; gerne natten over. Tag dadlerne op fra væden, når du skal til at bage – men gem gerne væden til fx kaffe eller smoothies.

  • Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og kør dejen godt sammen.
  • Placer derefter dejen i 8 lige store klatter på en bageplade beklædt med bagepapir (og jeg mener virkelig ‘klatter’: Dejen er splattet og klistret 😉 ). Gør klatterne så runde, du nu kan, og gerne en anelse flade, ca. 2-3 cm høje.
  • Pensl til sidst hver klat på toppen med kokosmælk.
  • Bag dine scones i ca. 15 min. ved 200 grader (varmluft).

Tip til folk uden foodprocessor: Har du ingen foodprocessor, kan du i stedet finhakke dadlerne med en kniv og smelte kokosolien. Herefter kan du samle dejen med piskeris: Først æg, kokosfibermel, salt og muskatnød, så den smeltede olie og kokosmælken. Vend til sidst dadlerne i.

Jeg fik i øvrigt ideen til de her scones, da jeg hørte et afsnit af podcasten ‘Spilled Milk’, hvor de refererede til denne opskrift på fuldkorns-scones med dadler.

Posted in Bagværk, Glutenfri, Laktosefri / Mad uden mælk, Line anbefaler, Morgenmad, Nøddefri, Opskrift, Sojafri, Sødt, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.