Menu Luk

Djævelsk kokos-kakao-kage – uden mel og sukker

Den er djævelsk god, den kage ...
Print mig

Jeg har opgraderet min kokos-kakao-kage!

Resultatet er … æhm, skræmmende godt (hvis jeg selv skal sige det, sådan lidt skamløst).

Selve kagen er den samme, men der er kommet en creme til. Og, oh … hvilken creme*!

Kagen:
400 g bløde eller udblødte dadler uden sten
75 g kokosolie
1 banan
4 spsk kokosmel
85 g kakao
Korn af en vaniljestang
6 æg

Djævelsk kokos-kagecreme*: 
1 dl kokosmælk
6 tsk kakao
2-3 tsk kanel
1-1½ tsk lakridspulver (jeg bruger det her)

* Angående den der creme:
Jeg er selv fjollet med den, men – indrømmet – den er lidt speciel, og flere har skrevet til mig, at de ikke er de store fans. Så, inden du eventuelt serverer kagen for et større middagsselskab, er det måske en idé at prøvesmage cremen (fx i form af kakaomoussen – der skal nemlig noget sødt som fx rosiner i, før det er rigtig sjovt).

Viser det sig, at du ikke kan melde dig ind i creme-heppekoret, kan du jo altid ‘nøjes’ med at lave kagen i kokos-kakao-kage-versionen. Den har jeg kun hørt omtalt i begejstrede vendinger  😉

  • Smid alle kage-ingredienser i en foodprocessor og bland det godt i nogle minutter.
  • Smør en form og hæld dejen heri. Jeg bruger en aflang form, der kan rumme ca. 1,5 liter.
  • Bag i ovnen i ca. 40-45 min. ved 175 grader varmluft.
  • Lad kagen køle af og rør i mellemtiden kagecreme-ingredienserne sammen.*
  • Når kagen er kølet af, skærer du den over på langs. Fordel cremen på den nederste del og læg den øverste kage-del oven på cremen.
  • Voila, kokos-kakao-kagen er gjort djævelsk!

* Kokosmælkens konsistens bestemmer, hvor cremet cremen bliver. For det meste passer det fint med forholdet ovenfor, men du kan justere creme-faktoren ved at tilføje enten lidt vand eller lidt ekstra kakao, alt efter om du synes, cremen skal være tyndere eller tykkere.

Jeg ville rigtig gerne kunne prale af selv at være kommet på dét med at blande kakao, kanel og lakridspulver, men det er jeg desværre ikke. Jeg har fået ideen fra Umahro Cadogan og Lone Rasmussens ‘Slip slikket‘, hvor de bruger de tre ingredienser sammen med rosiner og mandler.

Jeg har i øvrigt flere opskrifter på kager uden mel og sukker – hvis dét var noget … – og lige netop kokos-kakao-kagen her er kommet i en PCO-/diabetes-venlig version.

Posted in Bagværk, Chokolade, Glutenfri, Kage, Laktosefri / Mad uden mælk, Lines kager - uden mel og sukker, Nøddefri, Opskrift, Sojafri, Sødt, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegetar

21 Comments

  1. Britta

    Den ser LÆKKER ud – meeen… jeg kan ikke lide dadler. Tror du, den vil blive god, hvis jeg bruger tørrede abrikoser i stedet? Eller måske halv af hver? Eller?? Forslag modtages gerne 😉

    • Line

      Jeg tror sagtens, du kan lave den på tørrede abrikoser i stedet. Eller rosiner. Eller både og. I så fald ville jeg give dem samme tur som dadler, der skal udblødes: http://lineh.dk/opskrifter/udbloedte-dadler

      Jeg synes i øvrigt ikke den færdige kage smager specielt meget af dadler – mere af chokolade! 😀 – men prøv endelig det andet; det kunne være et sjovt eksperiment 🙂

  2. Jette

    Nu har jeg prøvet at bage den, jeg syntes bare at den bliver meget flad, jeg har bagt i en form der var 15 x 20 cm, jeg har ikke smagt den endnu, skal have den med til en pigeaften senere, alt er lavet som du har beskrevet, og det kan godt være at jeg skifter mening efter jeg har smagt den, men næste gang tænkte jeg at jeg ville bage 2 bunde og så komme cremen indeni, eller tror du den vil blive for tung så… glæder mig til at smage den..;-))

    • Line

      Åh … ja, det lyder som en lige vel stor form :S

      Jeg plejer at bage kagen i en aflang form, der kan rumme ca. 1,5 liter – hvilket jeg fluks har tilføjet i selve opskriften.

      ‘Håber, kagen er til at spise på trods af fladheden 🙂

    • Line

      Øh, det ved jeg ikke lige … Jeg kan kun finde ud af at bage kage på to måder: Den ‘gammeldags’ måde med mel og sukker, og så på denne her måde, hvor kagen primært bliver lavet på dadler og banan. Og der er vel næppe nogle af måderne, der dur til kur, tænker jeg … 😉

  3. Maja E. Nielsen

    Den er interessant denne opskrift og har prøvebagt den.
    Kagen blev god. Dog synes min familie og jeg, i alt 4 voksne ikke, at cremen var så god en blanding. Vi tror det er blandingen af kanel og lakrids. Man kunne måske prøve at vælge én af ingredienserne, kanel eller lakrids en anden gang.. Ellers tror jeg at en kakao/chokolade creme kunne være et sikkert hit for dem (os) der er kan lide chokolade.
    Tak for inspirationen.
    Venligst
    Maja

    • Line

      Velbekomme da – det er bare skønt (og skægt, i øvrigt! 🙂 ), at andre kan have glæde af ens egne små hjemme-eksperimenter.

      Apropos det med cremen, så er du og dine gæster ikke de første, der ikke er så vilde med den. Jeg er selv pjattet med den, men nu har jeg for god ordens skyld indsat en lille disclaimer i opskriften – så er andre læsere advaret på forhånd 😉

  4. Sofie

    Jeg har nu lavet denne her kage 3 gange! Den er bare god 😉 men jeg har desværre kun været heldig med cremen den første gang 🙁 de andre gange er den skilt når jeg har rørt lidt i den. Har du muligvis en metode der kan hjælpe så den ikke skiller for den smager jo godt!:)

    • Line

      Hej Sofie!

      Puh, jeg bliver dig desværre svar skyldig, for jeg har aldrig oplevet, at cremen skilte – og jeg laver den endda tit, fordi jeg har et mindre afhængighedsforhold til min kakaomousse, hvor cremen også bliver brugt 😉

      Jeg rører dog i cremen ret længe, når jeg rør den sammen, men det er mest for at røre kakao og evt. klumper i kokosmælken så godt ud som overhovedet muligt. Men at røre længe er nok det bedste råd, jeg kan give … :-S

      • Sofie

        Nå så er det måske bare det mærke kokosmælk jeg bruger:/ har du nogle forslag til rigtig gode mærker??:)
        På forhånd tak for både hjælp og lækker kage i Ovnen 😉

        • Line

          Jeg bruger for det meste Blue Dragon fra Føtex, men jeg har også haft fingrene i Santa Maria og Änglamark. Det vigtigste, tror jeg, er, at det ikke er light-kokosmælk, men den gode, fede slags 🙂

  5. Carina Poulsen

    Hej! Jeg elsker kombinationen af chokolade og lakrids, så jeg er sikker på, at den her creme og tilhørende kage vil være lige noget for mig. Så jeg vil lave den til weekenden, hvor min mor har fødselsdag. Jeg har iøvrigt investeret i noget Stevia, som jeg har købt her på nettet (linker til den i bunden, hvis du ikke kender siden) – kender du det og bruger du nogensinde det i andre opskrifter?. Måske det kan bruges til dem, der ikke vil have så meget daddel etc. ?.
    Glæder mig til kagen!

    http://www.naturoghelse.dk/shop/stevia-soedemiddel-355c1.html

    • Line

      Hej Carina!

      Nej, kender ikke Stevia – og bruger ikke sødemidler generelt. Finten for mig er at gå efter så naturlige og så lidt forarbejdede ingredienser som muligt, og … æhm, den kategori kan man ikke ligefrem sige, at sødemidler falder ind under 😉

      Med hensyn til at erstatte dadlerne helt eller delvist med sødemiddel er jeg nu også ret overbevist om, at det hurtigt kan blive noget sjask: Dadlerne leverer nemlig ikke kun sødme, men også substans (dvs. ‘noget at bide i’) til kagen.

      Håber, kagen smagte! 🙂

  6. Annelise døssing

    Fine opskrifter 🙂 tak for dem . Tror du at din djævelsk kakao kage kan fryses? – og hvad med de andre kager du har ?
    Med tak
    Annelise døssing

    • Line

      Hej Annelise!

      Selv tak – for de pæne ord 🙂

      Du kan tro, mine kager kan fryses – også den djævelske! Jeg bestiller ikke andet, havde jeg nær sagt (hvilket ikke er helt rigtigt, for for det meste ender jeg med at spise det meste af mine kager, før de eventuelt kan nå fryseren 😉 ).

      – Line

  7. Rikke

    Hej.
    Jeg har PCO men vil super gerne prøve denne kage.
    Hvis jeg nu burger abrikoser i stedet for dadler er det så okay tænker du ?
    Jeg kan ikke helt blive klog på om vaniljestænger er “ulovlige” for os med PCO? 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.