Menu Luk

Djævelsk kokos-kakao-kage – uden mel og sukker

Den er djævelsk god, den kage ...
Print mig

Jeg har opgraderet min kokos-kakao-kage! Resultatet er – hvis jeg selv skal sige det – skræmmende godt. Selve kagen er den samme, men der er kommet en creme til. Og, oh … hvilken creme! Jeg er fan af den, men jeg ved, at den deler vandene lidt, for den er lidt speciel:

Flere har skrevet til mig, at de ikke er de store fans. Så, inden du eventuelt serverer kagen for et større selskab, er det nok en idé at prøvesmage cremen (fx i form af kakaomoussen – der skal nemlig noget sødt sammen med cremen, som fx rosiner, før den er rigtig sjov.

Viser det sig, at du ikke kan melde dig ind i creme-heppekoret, kan du altid ‘nøjes’ med at lave kagen i kokos-kakao-kage-versionen. Den har jeg kun hørt omtalt i begejstrede vendinger.

Jeg har i øvrigt flere opskrifter på kager uden mel og sukker – hvis dét var noget … – og lige netop kokos-kakao-kagen her er kommet i en PCO-/diabetes-venlig version. Men først napper vi den djævelske version

Kagen:
400 g bløde eller udblødte dadler uden sten
75 g kokosolie
1 banan
4 spsk kokosmel
85 g kakao
Korn af en vaniljestang
6 æg

Djævelsk kokos-kagecreme: 
1 dl kokosmælk
6 tsk kakao
2-3 tsk kanel
1-1½ tsk lakridspulver (jeg bruger det her)

  • Smid alle kage-ingredienser i en foodprocessor og bland det godt i nogle minutter.
  • Smør en form og hæld dejen heri. Jeg bruger en aflang form, der kan rumme ca. 1,5 liter.
  • Bag i ovnen i ca. 40-45 min. ved 175 grader varmluft.
  • Lad kagen køle af og rør i mellemtiden kagecreme-ingredienserne sammen.*
  • Når kagen er kølet af, skærer du den over på langs. Fordel cremen på den nederste del og læg den øverste kage-del oven på cremen.
  • Voila, kokos-kakao-kagen er gjort djævelsk!

* Kokosmælkens konsistens bestemmer, hvor cremet cremen bliver. For det meste passer det fint med forholdet ovenfor, men du kan justere creme-faktoren ved at tilføje enten lidt vand eller lidt ekstra kakao, alt efter om du synes, cremen skal være tyndere eller tykkere.

Jeg ville rigtig gerne kunne prale af selv at være kommet på dét med at blande kakao, kanel og lakridspulver, men det er jeg desværre ikke. Jeg har fået ideen fra Umahro Cadogan og Lone Rasmussens ‘Slip slikket‘, hvor de bruger de tre ingredienser sammen med rosiner og mandler

Posted in Bagværk, Chokolade, Glutenfri, Kage, Laktosefri / Mad uden mælk, Lines kager - uden mel og sukker, Nøddefri, Opskrift, Sojafri, Sødt, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegetar