Annonce
Menu Luk

Efterårssalat – Nem og tilpas snasket salat

Lækker og farverig efterårssalat med sæsonens frugt og grønt - what's not to like?
Print mig

Farverig efterårssalat med sæsonens frugt og grønt

Man kan godt spise salat, selvom regn og blæst river og rusker udenfor. Især hvis man kaster sig over sæsonens frugt og grønt og tilføjer noget snasket dressing – så dét får du alt sammen her i denne efterårssalat.

Nu er et af mine personlige mottoer, at man aldrig skal gå ned på snask, så derfor har jeg – selvfølgelig! – andre snaskede salater på bloggen. Hvad fx med den her sukkerfri og laktosefri coleslaw? Eller efterårssalatens tvilling, solskinssalaten? Eller-eller den anden tvilling, Buddha Bowlen, som er min foretrukne frokostsalat?

Allerførst skal du selvfølgelig lave efterårssalat, men vi starter med et tip!

Tip: Hvis du tilføjer en omgang portobello-bøffer eller denne her græskarkerne-panerede laks, så har du helt sikkert aftensmad til 4.

Tilbehør til 4 personer

Salat-ingredienser

1 lille rødkål
1 squash
250 g portobellosvampe el. champignon
4 friske figner
1 sødt æble
1 lille løg, evt. rødløg
Salt og peber

Dressing-ingredienser

1 fed hvidløg – knust
1½ dl kokosmælk
100 g græskarkernesmør*
2 tsk æblecidereddike
¼ tsk cayennepeber
⅛ tsk fint salt
En lille klat flydende honning**

* Urtekram laver fx én, der kan fås i de fleste større supermarkeder. Ellers skal du finde en helsekostforretning – for de har det!

** Erstat evt. honningen med lakridsrodspulver for en strengt PCO-venlig/vegansk version.

Sådan laver du efterårssalat

  • Hak kålen i små tern (’semi-fin hakning’ er måske den rette betegnelse her). Skær squash, svampe, æble og figner i små tern og finhak løget. Bland det hele i en skål – men gem evt. en halv figen, som du i stedet skærer i kvarte til pynt.
  • Bland dressingen og smag den til.
  • Bland til sidst salat og snask godt sammen. Tilføj gerne lidt salt og peber til selve salaten, inden du blander.
  • Slut evt. af med at pynte salaten med lidt figen-pynt på toppen, inden du serverer.
Posted in Glutenfri, Laktosefri / Mad uden mælk, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Plantebaseret kost, Salat, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegansk, Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.