Annonce
Menu Luk

Emmas lakridskage med peanutbutter-swirl

Emmas lakridskage med peanutbutter-swirl - en piv-fræk, glutenfri og naturligt sød bønnekage
Print mig

Emmas lakridskage: Glutenfri og naturligt sød bønnekage

“Okay, lakridskage og noget med peanutbutter lyder fremragende,” tænker du måske, “men hvad sker der for de dér bønner? Og hvem f*nden er Emma?” Glimrende spørgsmål alle sammen – jeg er vældig glad for, at du stiller dem.

Lad os tage bønnerne først: Jeg har længe gerne ville lave en velsmagende bønnekage. Med misundelse har jeg set den ene bønne-brownie-opskrift efter den anden på instagram. Jeg skriver ‘med misundelse’, fordi jeg desværre ikke tåler kakao, og hvad gør man så, når chokolade og bønner tilsyneladende er dét, der går godt sammen?

Man prøver med lakrids og peanutbutter i stedet, gør man! For det er to ting, jeg for længst har opdaget, er latterligt gode sammen (peanutbutter-cookies med lakrids, anyone?). Og derefter prøver man opskriften af på sin venindes halvanden-årige datter for at tjekke, om det kun er helsebevidste voksne som undertegnede, der synes, det smager godt.

Jeg skulle hilse fra Emma at sige, at den gled ned. I rigelige mængder. Jeg er med andre ord ikke helt sikker på, at tøsebarnet havde plads til aftensmad den dag 🙈

Så lad os komme i gang med at bage Emmas lakridskage, ja?

Dejen

250 g tørrede dadler uden sten
1 dåse sorte el. hvide bønner (ca. 220 g)
1,5 spsk rålakridspulver
½ tsk vaniljepulver
50 g kokosolie
100 g mandelmel
3 æg

Toppingen

75 g peanutbutter
2 tsk kokosmælk
2 spsk vand fra dadlerne

Sådan laver du lakridskage, som Emma vil ha’ den

Forberedelse, gerne dagen før/natten over – og min. 1 time før bagning: Kom dadlerne i en skål og overhæld dem med 1,5 dl kogende vand. Dæk skålen til og sæt den på køl, ind til de skal bruges.

  • Hæld vandet fra bønnerne. Skyl dem.
  • Saml derefter alle ingredienser til dejen i en foodprocessor. Gem vandet, som dadlerne lå i blød i! Du skal nemlig bruge det lige om lidt! Blend det hele til en lind dej (er det ikke det, der altid står i de gamle kogebøger?).
  • Mens det blender, kan du smøre form en kageform på 1,5 L med rigeligt kokosolie. Kagen kan godt være lidt glad for at hænge fast i bunden.
  • Kom dejen i formen.
  • Rør nu peanutbutteret sammen med kokosmælk og vandet fra dadlerne. Kom blandingen på toppen af dejen i lidt tilfældige klatter og slut af med at lave et swirl-mønster i det med en kniv. Det er noget med at stikke kniven ned i dejen og trække den igennem en eller flere klatter, gerne i en buet bane – pas på ikke at blande dej og topping alt for meget sammen (ellers er det jo ikke topping længere).
  • Bag kagen ved 180 grader (varmluft) i ca. 30 minutter.
Posted in Bagværk, Dessert, Glutenfri, Kage, Kager: Glutenfri og lidt sundere, Laktosefri / Mad uden mælk, Line anbefaler, Lines kager - uden mel og sukker, Opskrift, Sojafri, Sødt, Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.