Ingredienser
2 modne bananer
40 g kokosfibermel
60 g carobpulver*
1 tsk vaniljepulver
1 tsk bagepulver
½ tsk stødt muskatnød
75 g kokossukker
1 dl kokosmælk
50 g kokosolie
2 nip salt
Topping
100 g tørrede dadler uden sten
2,5 spsk carobpulver*
2 spsk kokosolie
3 spsk kokosmælk
1 tsk instant coffee (evt. koffeinfri)
½ tsk vaniljepulver
1 nip salt
* Kan købes i helsekostforretninger
Forberedelse – dagen før: Kom dadlerne til toppingen i en skål. Tryk dadlerne godt sammen på bunden og hæld kogende vand over, så dadlerne lige knap og nap er dækket. Sæt låg (eller hvad du nu har) på skålen, og kom den derefter på køl natten over.
- Kom alle ingredienser til dejen i en blender/foodprocessor og blend det hele godt sammen: Lad det gerne køre i nogle minutter.
- Smør imens en aflang brødform på ca. 1 L: Brug en klat ekstra kokosolie til formålet.
Hæld den færdige dej i formen og bag kagen i en forvarmet ovn på 160 grader (varmluft). Bag kagen i ca. 1 time. - Mens kagen bager, bruger du foodprocessoren til toppingen: Tag dadlerne op af skålen og kom dem, samt resten af ingredienserne, i foodprocessoren. Kør det hele sammen til en ensartet masse.
- Lad kagen køle af. Flæk den derefter i to stykker – top og bund – og smør så lige knap halvdelen af toppingen på bundstykket. Læg topstykket på og kom også snask på både toppen og siderne.
- Voila, kagen er klar til servering!
Tip: Pynt kagen med fx hakkede nødder eller tørrede bananer for et ekstra pift (og et kønnere udseende #host)
Hvorfor ‘falsk’ chokoladekage, spørger du?
Fordi der – som du kan se – ikke er kakao i kagen: I løbet af sommeren måtte jeg sande, at jeg desværre ikke kan tåle kakao (min mave og min hud reagerer på det 🙁 ), så – efter en mindre identitetskrise ift. ikke at kunne spise chokolade – har jeg kastet min kærlighed på carobpulveret, som er det tætteste, man kan komme på noget, der er kakao uden at være kakao.
Og jeg blev selvfølgelig nødt til at opfinde en chokoladekage.
Jeg har af gode grunde ikke prøvet at bage kagen med kakao i stedet for carob, men jeg tror godt, man kan. Dog vil jeg anbefale kun at bruge halvt så meget kakao som carob: Carob har en naturlig sødme, hvor kakao mest er bittert, så jeg tror, man gør klogt i at skalere ned.