4 personer
Ingredienser
En hel masse hellefisk, alternativt anden hvid fisk
2 løg
2 fed hvidløg
2 knoldselleri
2 dl tør hvidvin
1 fiskebouillonterning* (den størrelse, der normalt går til ½ L vand)
4 dl vand
½ L fløde
Olie
Salt og peber
Brød, fx stenalderbrød
* Husk at bruge en glutenfri bouillon – eller evt. fond – hvis du har problemer med gluten.
- Skær selleriene i tern på ca. 1 x 1 cm.
- Svits halvdelen af ternene med løg (hakket) og hvidløg (i tynde skiver) i lidt olie, uden at det tager farve.
- Tilsæt hvidvinen, og lad det hele koge i nogle minutter.
- Imens vendes resten af selleri-ternene i olie, salt og peber. Herefter fordeles de på en bageplade med papir og steges i ovnen ved 220 grader (190 grader i varmluft) i 15 min.
- Smuldr bouillonterningen ned til løg og vin. Lad vand og fløde følge efter.
- Lad fiskesuppen koge i ca. 15 min.
- Når selleri-ternene har været 5 min. i ovnen, skal fisken med derind. Den skal bages i 10 min.
- Når fiskesuppen har kogt i 15 min., skal den blendes. Smag til sidst til med salt og peber.
- Den optimale servering er fisk og ‘selleri-croutoner’ i bunden af serverings-skålen og varm og cremet fiskesuppe hældt udover.
Opskriften er med enkelte undtagelser den samme som opskriften på Minutsuppe fra en Royal Greenland-reklame-kogebog, jeg har.
Jeg forsøgte at finde opskriften på Royal Greenlands opskrift-site, men uden held. Opskrifterne på sitet ser nu bestemt ikke uinteressante ud. Der må være en opskrift eller to, der skal prøves derfra en dag.
Prøv evt. også stenalder-versionen af suppen, der er laktosefri og uden mælkeprodukter >