Menu Luk

Stenalder-suppe med fisk, knoldselleri og hvidvin

Skøn, nylavet stenalder-fiskesuppe (og nej da, det er ikke tilfældigt, at der er et vinglas på billedet: De drak herre-meget vin i stenalderen ... åbenbart)
Print mig

4 personer

Ingredienser
Ca. 1 kg hellefisk – alternativt anden hvid fisk
2 løg
3-4 fed hvidløg
2 knoldselleri
100 g macadamianødder
2 dl tør hvidvin
1 fiskebouillonterning* (den størrelse, der normalt går til ½ L vand)
4 dl vand
4 dl kokosmælk
Oliven- eller kokosolie
Salt og peber

  • Skær selleriene i tern på ca. 1 x 1 cm. Hak løget og skær hvidløgene i tynde skiver.
  • Svits halvdelen af selleri-ternene sammen med løg og hvidløg i lidt olie, uden at det tager farve. Hak nødder groft, meget groft (de skal stort set bare halveres).
  • Tilsæt hvidvinen, og lad det hele koge i nogle minutter.
  • Imens vendes resten af selleri-ternene sammen med macamdamianødderne i olie, salt og peber. Herefter fordeles de på en bageplade med papir og steges i ovnen ved 220 grader (190 grader i varmluft) i 15 min.
  • Smuldr bouillonterningen ned til løg og vin. Lad kokosmælk og vand følge efter.
  • Lad fiskesuppen koge i ca. 15 min., mens du skærer fisken i store stykker og fordeler dem på en bageplade. Giv fiskestykkerne lidt salt og peber.
  • Når selleri-ternene har været 5 min. i ovnen, skal fisken med derind. Fisken skal bages i 10 min.
  • Når fiskesuppen har kogt i 15 min., skal den blendes. Smag til med salt og peber.
  • Den optimale servering er fisk og selleri-nødde-‘croutoner’ i bunden af serverings-skålen og varm, cremet fiskesuppe hældt udover.

Opskriften her er stenalder-versionen af den fiskesuppe, du også kan finde her på Lines Opskrifter. Den ‘originale’ fiskesuppe er mere eller mindre samme opskrift, som opskriften på ‘Minutsuppe’, som man kan finde i en Royal Greenland-reklame-kogebog, jeg tilfældigvis har stående i reolen.

* Husk at bruge en glutenfri bouillon – eller evt. fond – hvis du har problemer med gluten.

Posted in Aftensmad, Fisk og skaldyr, Glutenfri, Laktosefri / Mad uden mælk, Line anbefaler, Nemt og hurtigt, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Suppe

3 Comments

  1. Gitte K

    Ja det ser nu lækkert ud.
    Dog har jeg ikke så meget erfaring med at blande hvidvin i maden. Hvordan har det påvirket denne opskrift, og husk at være ærlig 😉

  2. Line

    Hæ, jeg aner faktisk ikke, hvordan den ville smage uden hvidvin, for jeg har aldrig lavet den uden! Til gengæld smager den decideret fantastisk MED hvidvin – og man bliver ikke fuld 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.