4 personer
Ingredienser
Ca. 1 kg hellefisk – alternativt anden hvid fisk
2 løg
3-4 fed hvidløg
2 knoldselleri
100 g macadamianødder
2 dl tør hvidvin
1 fiskebouillonterning* (den størrelse, der normalt går til ½ L vand)
4 dl vand
4 dl kokosmælk
Oliven- eller kokosolie
Salt og peber
- Skær selleriene i tern på ca. 1 x 1 cm. Hak løget og skær hvidløgene i tynde skiver.
- Svits halvdelen af selleri-ternene sammen med løg og hvidløg i lidt olie, uden at det tager farve. Hak nødder groft, meget groft (de skal stort set bare halveres).
- Tilsæt hvidvinen, og lad det hele koge i nogle minutter.
- Imens vendes resten af selleri-ternene sammen med macamdamianødderne i olie, salt og peber. Herefter fordeles de på en bageplade med papir og steges i ovnen ved 220 grader (190 grader i varmluft) i 15 min.
- Smuldr bouillonterningen ned til løg og vin. Lad kokosmælk og vand følge efter.
- Lad fiskesuppen koge i ca. 15 min., mens du skærer fisken i store stykker og fordeler dem på en bageplade. Giv fiskestykkerne lidt salt og peber.
- Når selleri-ternene har været 5 min. i ovnen, skal fisken med derind. Fisken skal bages i 10 min.
- Når fiskesuppen har kogt i 15 min., skal den blendes. Smag til med salt og peber.
- Den optimale servering er fisk og selleri-nødde-‘croutoner’ i bunden af serverings-skålen og varm, cremet fiskesuppe hældt udover.
Opskriften her er stenalder-versionen af den fiskesuppe, du også kan finde her på Lines Opskrifter. Den ‘originale’ fiskesuppe er mere eller mindre samme opskrift, som opskriften på ‘Minutsuppe’, som man kan finde i en Royal Greenland-reklame-kogebog, jeg tilfældigvis har stående i reolen.
* Husk at bruge en glutenfri bouillon – eller evt. fond – hvis du har problemer med gluten.
Ja det ser nu lækkert ud.
Dog har jeg ikke så meget erfaring med at blande hvidvin i maden. Hvordan har det påvirket denne opskrift, og husk at være ærlig 😉
Hæ, jeg aner faktisk ikke, hvordan den ville smage uden hvidvin, for jeg har aldrig lavet den uden! Til gengæld smager den decideret fantastisk MED hvidvin – og man bliver ikke fuld 😉
Utroligt lækker opskrift! Det er ikke sidste gang jeg skal have den.