Annonce
Menu Luk

Flad banankage – vegansk og glutenfri

Det kan godt være, at kagen her ikke hæver pokkers meget under bagning, men det forhindrer den ikke i at smage godt, skulle jeg hilse at sige
Print mig

Glutenfri banankage – vegansk/uden æg

Det lyder måske lidt små-kedeligt at kalde en kage for flad, men det er såmænd udelukkende, fordi den ikke hæver så meget som kager med æg i. Den smager med andre ord ganske udmærket 😉

Er du vild med glutenfri, æggefri og veganske kager, så skal du næsten også drible forbi småkagerne, jeg har døbt Mokkaklatter – og du skal helt sikkert prøve min raw brownie.

Men allerførst skal du selvfølgelig bage din banankage!

Ingredienser

3 modne bananer
45 g kokosfibermel
2 tsk stødt kanel
1 tsk vaniljepulver
1 tsk bagepulver
75 g kokossukker
¾ dl kokosmælk
50 g kokosolie

Sådan bager du den glutenfri, veganske banankage

  • Start med at mose bananer i én skål og samle de tørre dele til kagen i en anden: Kokosfibermel, vaniljepulver, kanel og bagepulver. Smør også en aflang brødform på ca. 1 L: Brug en klat ekstra kokosolie til formålet.
  • Tilføj kokossukkeret til din bananblanding og pisk det hele godt sammen med en håndmikser.
  • Smelt kokosolien (altså den, der er angivet med gram ovenfor – ikke den, du har brugt til at smøre formen med 😉 ). Hæld den flydende olie i bananblandingen under omrøring.
  • Pisk til sidst melblandingen og kokosmælken i dejen.
  • Tænd ovnen på 160 grader (varmluft) og kom dejen i den smurte form, mens ovnen varmer.
  • Bag kagen i den forvarmede ovn i ca. 1 time.
Posted in Bagværk, Dessert, Glutenfri, Kage, Kager: Glutenfri og lidt sundere, Laktosefri / Mad uden mælk, Line anbefaler, Nøddefri, Opskrift, Sojafri, Sødt, Vegansk, Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.