Glutenfri banankage – vegansk/uden æg
Det lyder måske lidt små-kedeligt at kalde en kage for flad, men det er såmænd udelukkende, fordi den ikke hæver så meget som kager med æg i. Den smager med andre ord ganske udmærket 😉
Er du vild med glutenfri, æggefri og veganske kager, så skal du næsten også drible forbi småkagerne, jeg har døbt Mokkaklatter – og du skal helt sikkert prøve min raw brownie.
Men allerførst skal du selvfølgelig bage din banankage!
Ingredienser
3 modne bananer
45 g kokosfibermel
2 tsk stødt kanel
1 tsk vaniljepulver
1 tsk bagepulver
75 g kokossukker
¾ dl kokosmælk
50 g kokosolie
Sådan bager du den glutenfri, veganske banankage
- Start med at mose bananer i én skål og samle de tørre dele til kagen i en anden: Kokosfibermel, vaniljepulver, kanel og bagepulver. Smør også en aflang brødform på ca. 1 L: Brug en klat ekstra kokosolie til formålet.
- Tilføj kokossukkeret til din bananblanding og pisk det hele godt sammen med en håndmikser.
- Smelt kokosolien (altså den, der er angivet med gram ovenfor – ikke den, du har brugt til at smøre formen med 😉 ). Hæld den flydende olie i bananblandingen under omrøring.
- Pisk til sidst melblandingen og kokosmælken i dejen.
- Tænd ovnen på 160 grader (varmluft) og kom dejen i den smurte form, mens ovnen varmer.
- Bag kagen i den forvarmede ovn i ca. 1 time.