Menu Luk

Frækt spejlæg

Hvad lidt tomatpuré dog ikke gøre ved et spejlæg. Oh, my!
Print mig

1 stk.

Ingredienser
½ tsk kokosolie
½ tsk tomatpuré
1 æg
Salt og cayennepeber

  • Bland kokosolie og tomatpuré i en lille skål/kop og kom så blandingen på en varm pande. Fordel blandingen i en flad klat midt på panden.
  • Hav en spatel klar og slå så ægget ud midt i klatten. Ægget skubber din tomatblanding ud til siderne, så grib spatelen og skub løbsk æg og tomatpuré ind til kanterne, så spejlægget bliver nogenlunde rundt.
  • Drys med salt og cayennepeber og lad så spejlægget stege i 4-5 min. (læg gerne en rist eller et grydelåg over panden – det sprøjter ad h*lvede til).
  • Til sidst slukker du for varmen og vender spejlægget. Lad det ligge på eftervarmen i et minuts tid, inden du overfører det til en tallerken og kaster dig over den frække sag.

Pssst … jeg har andre nemme og hurtige retter lige her.

Fordel pureen i en flad klat midt på panden. Så snart du har slået ægget ud midt i klatten, griber du en spatel og skubber løbsk æg og tomatpuré ind til kanterne:
Fordel pureen i en flad klat midt på panden. Så snart du har slået ægget ud midt i klatten, griber du en spatel og skubber løbsk æg og tomatpuré ind til kanterne.

Posted in Glutenfri, Laktosefri / Mad uden mælk, Morgenmad, Nemt og hurtigt, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegetar