Menu Luk

Fup-konfekt – naturligt sød og helt uden nødder

Det ligner konfekt, men smager ikke helt som konfekt - det forhindrer det nu ikke i at smage godt!
Print mig

Ca. 30-40 stk.

Ingredienser
200 g dadler uden sten
50 g kokosfibermel
¼ tsk vaniljepulver
¼ tsk stødt kanel
2 nip salt
4 spsk kokosolie
4 tsk carobpulver (kan købes i helsekostforretninger)

Forberedelse dagen før, hvis dadlerne er tørrede: Kom dadlerne i en lille skål. Overhæld dem med kogende vand (alt skal lige knap og nap være under vand) og dæk så skålen til. Sæt skålen på køl natten over.

  • Blend dadler, kokosfibermel og salt sammen på en foodprocessor/blender, til det samler sig til en klæg klump.
  • Rør kokosolien og carobpulveret godt sammen.
  • Del nu daddelklumpen i to og form to flade kvadrater ud af dem, der er ca. ½-1 cm høje. Gør det gerne på bagepapir: Så er kvadraterne nemmere at få op igen.
  • Smør olie-carob-blandingen på toppen af den ene kvadrat i et jævnt lag. Løft den anden kvadrat op og læg den oven på olie-carob-laget. Tryk til sidst – forsigtigt! – de tre lag let sammen.
  • Stil resultatet på køl i en halv time, inden du med en skarp kniv skærer den nu samlede kvadrat ud i 30-40 små kvadrater.
  • Opbevar på køl inden servering, men tag dem gerne ud ca. en halv time før de skal spises.

Find flere sunde juleopskrifter lige her >

Posted in Glutenfri, Jul, Kage, Laktosefri / Mad uden mælk, Lines kager - uden mel og sukker, Nøddefri, Opskrift, Snack, Sojafri, Sødt, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegansk, Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.