Menu Luk

Fyldte peberfrugter uden kød

Er fyldte peberfrugter fancy mad - eller er det bare 80'er-agtigt? Uanset hvad, så er de her fyldte peberfrugter uden kød. Og de smager fortrinligt!
Print mig

Er fyldte peberfrugter lidt fancy – eller er de bare 80’er?

Vores nytårsaften 2019 var vegetarisk (fordi klima, ik’). Jeg ville gerne lave noget, der føltes blot lidt fancy, så jeg endte med at lave de her fyldte peberfrugter uden kød, hvor fyldet er baseret på min falske kødsovs. Jeg er dog lidt i tvivl om, hvor fancy de rent faktisk er. Måske er de bare 80’er-agtige (og i så fald har jeg måske hermed afsløret, at min barndom primært udspillede sig i netop dét årti)?

Full disclosure, i øvrigt: Jeg kæmpede lidt med, at et par af mine peberfrugter utroligt gerne ville ligge ned og/eller skøjtede rundt i fadet (jeg smurte fadet med olie – så måske skal du lade være med dét). Klog af skade skar jeg en lille smule af de sidste peberfrugt-bunde, så de blev flade/lige i bunden – det hjalp lidt (pas dog på, at du ikke skærer hul, så fyldet løber ud!).

Nåh, men de dér fyldte peberfrugter uden kød laver jo ikke sig selv – lad os komme i gang!

6 stk. – der snildt går til 4-6 personer, alt efter hvor sultne de er

Ingredienser

1 aubergine
250 g røde linser
6 røde peberfrugter
125 g portobellosvampe
1 løg
2 fed hvidløg
100 g tomatpuré
1 spsk dijonsennep
1 spsk instant coffe, evt. koffeinfri
1 spsk kokosmælk
Saften af ¼ lime
3 tsk paprika
1 tsk lakridsrodspulver (Urtekram har den her*)
¼-½ tsk cayennepeber
½ tsk fint salt
100 g revet ost – evt. veganer-ost (jeg er selv fan af den her*)

Sådan laver du fyldte peberfrugter uden kød

  • Skær auberginen i tern, ca. 1 x 1 cm, og vend dem i salt og peber (jeg gør det i en skål). Bag ternene i 10 min. ved 180 grader (varmluft).
  • Sæt linserne over samtidig: Skyl dem først, lad dem dryppe af og kog dem så i ½ L let saltet vand i 20 min. Tag dem af varmen og lad dem stå og hvile, indtil du skal samle fyldet.
  • Skær toppen af peberfrugterne. ‘Bundene’ skal selvfølgelig fyldes senere, men toppene kan du skære i små tern – efter du har fjernet stilk og kerner, selvfølgelig – og så kan de komme med i fyldet.
  • Skær portobellosvampene i små tern og finhak løg og hvidløg.
  • Saml så fyldet i en skål. Ingredienserne til fyldet er alt, undtagen peberfrugt-bundene og osten. Smag til.
  • Placer peberfrugt-bundene i et ildfast fad og fordel derefter fyldet i dem – pres gerne fyldet lidt ned, så hver peberfrugt bliver godt pakket.
  • Bag de fyldte peberfrugter i 30 min. ved 180 grader (varmluft), men vent med at komme osten på toppen. Du skal vente 20 min., før du åbner ovnen og drysser revet ost på toppen af peberfrugterne, så osten kan smelte med i de sidste 10 min.

* Ingen af de to links er sponsorerede: Det er blot to produkter, jeg selv er glad for at bruge. Jeg får ikke så meget som en rød reje for at linke til dem 😊

Posted in Aftensmad, Glutenfri, Laktosefri / Mad uden mælk, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Plantebaseret kost, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegansk, Vegetar