Menu Luk

Nymodens æblekage: Glutenfri og sukkerfri

Gammeldags æblekage på en ny måde: Glutenfri og sukkerfri, men stadig med en smag, så englene synger. Prøv den – den er nærmest sund (I kid you not)
Print mig

Jeg har lavet et alternativ til den gammeldags æblekage: Den nymodens æblekage, der er både glutenfri og sukkerfri!

4-6 personer

Ingredienser
50 g tørrede, usvovlede abrikoser
1 dl kogende vand
10 æbler
1 vaniljestang
150 g mandler eller cashewnødder
50 g kokosmel
1/4 L piskefløde

Kan du ikke tåle mælkeprodukter, kan du piske flødeskum af kokosmælk i stedet. Det tager lidt længere tid – og bliver ikke helt så fast i det – but it works! 🙂

  • Dagen før: Sæt abrikoserne i blød i 1 dl kogende vand. Dæk til og sæt på køl natten over.
  • Dagen efter: Hæld vandet fra abrikoserne – vandet samler du op i den gryde, du skal lave æblemos i. Hak abrikoserne grundigt, enten med kniv eller i en lille blender – de skal nærmest blive til mos.
  • Skræl nu æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i mindre stykker. Flæk vaniljestangen på langs.
  • Kom æblestykker og abrikosmos ned i gryden, hvor du samlede abrikos-vandet op. Smid den flækkede vaniljestang med derned og bland det hele godt.
  • Lad blandingen koge op ved middelvarme og under låg. Skru så ned og lad det hele koge videre ved svag varme, indtil æblerne bliver møre og falder fra hinanden). Rør jævnligt – mos gerne æblestykkerne med skeen i takt med at de bliver møre.
  • Når grydeindholdet har forvandlet sig til mos, skal det på køl (husk at tage vaniljestængerne op – de har aftjent deres værnepligt nu).
  • Hak nødderne fint på en foodprocessor og bland resultatet med kokosmel. Fordel blandingen på en bageplade og sæt pladen i ovnen i en time ved 130 grader (varmluft). Vend/rør i blandingen ca. halvvejs.
  • Lad til sidst nødde-raspen (eller hvad vi nu skal kalde den) køle af.
  • Saml æblekagen lige før servering: Pisk fløden til skum og lav derefter 2-3 lag i en glasskål med æblemos først og så nødderasp. Top det færdige resultat af med flødeskummen.
  • Servér og fortæl med et tilfredst smil dine gæster, at det her faktisk er mere sundt end grumt. Velbekomme!

Pssst… jeg har flere PCO-venlige kager og desserter i den digitale kogebog, ‘PCO-venlige opskrifter – din genvej til nem og naturlig hverdagsmad‘.

Posted in Dessert, Glutenfri, Kage, Line anbefaler, Lines kager - uden mel og sukker, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Sojafri, Sødt, Stenalderkost / Paleo / LCHF

5 Comments

  1. Bodil

    Hej.
    Jamen hvor er det en lækker æblekage/Desert. Jeg havde lidt indtørret dadler som jeg bruge udblødt sammen med abrikosen. Tak for den opskrift, jeg prøver noget af det andet lækre kage du har.
    Hilsen Bodil

    • Line

      Hmmm … ved ikke lige, hvad man skulle erstatte med. Men hvis du ikke vil have kokosmel i, kan du prøve at udelade det og i stedet skrue op for nødderne, fx til 200 g 🙂

      Mange hilsner,
      Line

Skriv et svar til Birgith Rasmussen Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.