Annonce
Menu Luk

Multiallergikerens favorit-brunkager: Glutenfri, nøddefri og naturligt søde

Brunkager - så bliver det vist ikke meget mere jule-bage-agtigt, hva'?
Print mig

Ca. 25 stk.

Ingredienser
100 g dadler
100 g solsikkekerner
2 tsk kokosfibermel
2 tsk stødt kanel
1 tsk stødte nelliker
30 g tahin

Forberedelse, hvis du bruger tørrede dadler: Kom dadlerne i en skål og overhæld dem med kogende vand – vandet skal lige præcis dække. Dæk skålen til og sæt den på køl natten over.

  • Tag dadlerne op af væden (hvis du har haft dem i blød natten over, altså) og hak dem groft med en kniv. Mal solsikkekernerne til mel på en minihakker.
  • Kom nu alle ingredienserne i en blender/foodprocessor og lad den køre, til dejen samler sig i en klump.
  • Tag klumpen op, rul den til en pølse på 3-4 cm i diameter. Læg pølsen på køl, inden du skærer den i brunkage-tynde skiver med en skarp kniv.
  • Kom dejskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir (skiverne har det med at miste den runde form, når du skærer i pølsen, så man må godt snyde og gen-forme, når man lægger dem på bagepladen).
  • Bag brunkagerne ved 150 grader (varmluft) i 15-20 min.
  • Lad dem til sidst køle af på papiret, som du trækker over på en bagerist.

 

Årets julegave eller mandelgave? Kagebogen 'Søde sundheder - nemme kager uden mel og sukker'. Pris: 99,- incl. forsendelse

Posted in Bagværk, Glutenfri, Jul, Kage, Laktosefri / Mad uden mælk, Lines kager - uden mel og sukker, Nøddefri, Opskrift, Snack, Sojafri, Sødt, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegansk, Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.