Annonce
Menu Luk

Mørk krydderkage – chokoladekage uden kakao

Min favoritkage lige i øjeblikket: Mørk krydderkage - en alternativ chokoladekage uden kakao
Print mig

Kan man virkelig lave chokoladekage uden kakao?

Hold-nu-kæft, det var ikke nemt for en chokolade-narkoman som mig at erkende, at min krop reagerer negativt på kakao, men det efterlod spørgsmålet, om man mon kan lave chokoladekage uden kakao? For i så fald havde jeg et middel til at stille den værste chokolade-craving.

Det tog nogle forsøg, men denne mørke krydderkage er en RET stor vinder i mit univers, og den er min ultimative go-to-opskrift, når chokolade-trangen hober sig op.

Jeg har andre glutenfri daddelkager på bloggen. Den Ydmyge krydderkage fx lidt fræk, hvis du spørger mig – og også kakao-fri. Det er disse to til gengæld ikke, men de er altså RET gode (skrev hun ubeskedent): Snydepelsens svampede chokoladekage og Prikket daddelkage.

Hvis du ikke har kakao-problemer, kan du i øvrigt også erstatte caroben med kakao i kagen her; dog skal du nøjes med 60 g. Da carob har en sød og krydret smag, som kakaoen ikke har, bliver den selvfølgelig lidt anderledes end originalen.

PS Hvad der sker, hvis jeg spiser kakao? Min eksem bryder ud såmænd – langsomt, snigende, men uhyggeligt sikkert. Det tager op mod to uger, før det lægger sig igen.

Ingredienser

400 g tørrede dadler uden sten
2 dl kogende vand
6 æg
1 banan
75 g kokosolie
4 spsk groft kokosmel
90 g carobpulver*
2 spsk kanel
1½ spsk rålakridspulver
1 tsk vaniljepulver
½ tsk muskatnød
½ tsk groft salt

Topping

6 spsk groft kokosmel
Væden fra dadlerne

* Kan købes i helsekostforretninger, jeg er fx glad for denne her

Sådan laver du din chokoladekage uden kakao

Forberedelse, dagen før – eller i hvert fald nogle timer før: Kom dadlerne i en skål og overhæld dem med det kogende vand. Dæk skålen til og sæt den på køl.

  • Tag dadlerne op af væden og smid alle ingredienser til dejen i en foodprocessor. Blend det hele godt i nogle minutter.
  • Imens blander du det ekstra kokosmel og daddelvæden sammen. Sæt blandingen til side, så det kan nå at stå at trække lidt.
  • Tag en aflang form på 1,5 liter og smør den med en klat ekstra kokosolie og hæld så dejen i formen.
  • Fordel derefter forsigtigt blandingen med kokosmel og daddelvæde på toppen af kagedejen. Jeg bruger en spiseske til det, hvor jeg først fordeler blandingen løst ud over kagen, derefter glatter den forsigtigt med bagsiden af skeen, samtidig med at jeg trykker det let ned i dejen. Pas dog på, at du ikke ‘kratter’ dejen op med skeen, når du fordeler blandingen: Kokosblandingen skal blive til et lag øverst på kagen, ikke en sammenblanding med selve dejen.
  • Bag kagen i ovnen i ca. 40-45 min. ved 180 grader (varmluft).

Tip: Du kan også bage kagen i en springform (Ø 24 cm). Den skal stadig have 40-45 min. ved 180 grader varmluft, til gengæld skal du blande hele 8 spsk kokosmel i daddelvæden til toppingen.

Posted in Bagværk, Chokolade uden kakao, Dessert, Glutenfri, Kage, Kager: Glutenfri og lidt sundere, Laktosefri / Mad uden mælk, Line anbefaler, Lines kager - uden mel og sukker, Nøddefri, Opskrift, Sojafri, Sødt, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.