Annonce
Menu Luk

Annelises og Lines mælke- og glutenfri æbleskiver

Jeg ved godt, jeg ikke er objektiv, men spørger du mig er der her æbleskiver bedre end de originale i Frk. Jensen (og jeg har ellers stor respekt for Frk. Jensen)
Print mig

Vi har en juletradition i vores familie, der hedder: Fæld selv et juletræ i midten af december. Tag derefter tag hjem og bag – velfortjente! – æbleskiver. Men i august i år fik jeg konstateret glutenallergi (og skal desuden holde mig fra mælkeprodukter), så dét satte umiddelbart en stopper for traditionen. Bortset fra, at der skal mere til at slå familien Hviid ud.

Derfor får du her den opskrift, som min mor (der i øvrigt, som du måske har regnet ud, hedder Annelise) og jeg kastede os ud i. Resultatet blev fremragende – hvis vi selv skal sige det. Jeg har selvfølgelig andre glutenfri juleopskrifter, du også kan kaste dig over, men først: Æbleskiver!

Ingredienser
3 æg
200 g (rent) boghvedemel
80 g Maizena
20 g sukker
½ tsk kardemomme
½ tsk salt
½ tsk bagepulver
1 ds kokosmælk
1 dl vand
50 g kokosolie

Forberedelse – nogle timer før:

  • Start med at dele æggene i hvider og blommer og sæt i første omgang hviderne på køl.
  • Bland så boghvedemel med Maizena, sukker, kardemomme, salt og bagepulver.
  • Pisk æggeblommer og kokosmælk sammen og rør derefter blandingen i melet. Tilføj vand og pisk igen.
  • Stil så dejen på køl og lad den hvile 1-2 timer – gerne mere.

Den Store Æbleskivebagning

  • Smelt først kokosolien og rør den i dejen.
  • Pisk så æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i også.
  • Nu er du klar til at bage æbleskiver i en dertil indrettet pande: Lad en lille klat kokosolie smelte i hvert æbleskivehul, inden du starter. Fyld så hullerne med dej, næsten – men også kun næsten – helt op til kanten. Når dejen slipper i siderne, vender du hver enkelt skive. Sørg for at ‘lukke’ skiverne ved at stoppe den færdigbagte kant ned i hullet, hele vejen rundt – så bliver dine æbleskiver fint runde. Nogenlunde sådan her 🙂
  • Den enkelte æbleskive er bagt færdig, når du kan stikke i den med en tynd pind, uden der følger ubagt dej med.

Frækt tip: Kom et lille stykke hvid chokolade i hver æbleskive, inden du vender/lukker den.


Årets julegave eller mandelgave? Kagebogen 'Søde sundheder - nemme kager uden mel og sukker'. Pris: 99,- incl. forsendelse

Posted in Bagværk, Dessert, Glutenfri, Jul, Kage, Laktosefri / Mad uden mælk, Line anbefaler, Nøddefri, Opskrift, Sojafri, Sødt, Vegetar

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.