2 store pizzaer – 4 personer
Ingredienser – bundene
100 g græskarkerner
100 g kokosfibermel
4 spsk loppefrøskaller
¼ tsk groft salt
4 dl vand
40 g kokosolie
4 æg
Tomatsovs
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk tørret oregano
1 dåse hakkede tomater
1 dåse tomatpure (140 g)
Salt, peber og cayennepeber
Topping – vælger du selv, fx
Squash, champignon og skinke
Chorizo, peberfrugt og sorte oliven
Sådan gør du:
Forbered toppingen:
- Skær toppingen ud i pizza-rette størrelser.
Forbered og forbag bundene:
- Finhak græskarkernerne til mel på en minihakker.
- Bland så græskarkernemel, kokosfibermel, loppefrøskaller og salt i en mellemstor skål.
- Vand og kokosolie kommer du i en lille gryde og varmer op – det skal lige præcis nå op at koge.
- Hæld den varme væske ned til melblandingen under omrøring med en ske – rør det godt sammen til en klistret klump. Lav nu en stor fordybning i klumpen, så dejen har så meget overflade som overhovedet muligt: Den skal stå at køle lidt af, og jo større overflade den har, des hurtigere går det.
- Pisk i mellemtiden æggene godt sammen med en håndmixer, og hak også løg og hvidløg, så de er klar til tomatsovsen. Stil løg og hvidløg til side.
- Tilføj nu de piskede æg ad et par omgange (til ‘mel’-klumpen – ikke løgene, mind you 😉 ), og rør/ælt dejen godt sammen ind imellem.
- Fordel dejen på to bageplader beklædt med bagepapir, så det kan blive til to pizzabunde – og tænd også lige ovnen på 230 grader (varmluft): Dejen er træg og klistret, så du skal nok holde dig fra at kaste den op i luften og den slags. I stedet skal du dele den i to klumper (en til hver plade) og glatte hver enkelt klump ud med hænderne, så meget du kan. Herefter tager du et ekstra stykke bagepapir og en kagerulle: Læg det ekstra papir ovenpå dejen og rul så forsigtigt dejen helt flad.
- Forbag bundene i den forvarmede ovn i 10 min.
Mens bundene bager – og evt. også køler lidt af – samler du tomatsovsen (lad ovnen være tændt).
Tomatsovsen:
- Svits løg og hvidløg sammen med oreganoen på bunden af en lille gryde.
- Kom hakkede tomater og puré med ned i gryden og lad koge op.
- Lad sovsen simre ved middelvarme, mens du smager til med salt, peber og cayennepeber.
Saml og færdigbag pizzaerne:
- Fordel tomatsovsen i et jævnt lag på de to pizzabunde.
- Kom din topping på.
- Bag pizzaerne færdige i 7-8 min., stadig ved 230 grader (varmluft).
Tip: Der er intet i vejen for at smide ost på pizzaen også – hvis du tåler en slags, altså.