Menu Luk

Græskarkerneboller – glutenfri boller, mælkefri og PCO-venlige

Oh lykke, glutenfri og lowcarb græskarkerneboller til morgenmad!
Print mig

Glutenfri boller – der tilmed er PCO-venlige

Oh, når man ikke kan tåle gluten, kan man hurtigt komme til at savne nybagte boller. Men frygt ej, du laver blot disse glutenfri græskarkerneboller. Dejen er – næsten – den samme som i mine søde tebirkes, der også er glutenfri, så dem kan du jo også prøve.

Og så har jeg endnu mere glutenfrit og PCO-venligt bagværk i min digitale kogebog ‘PCO-venlige opskrifter – din genvej til nem og naturlig hverdagsmad‘.

Men det var græskarkernebollerne, vi kom fra!

12 stk.

Ingredienser til de glutenfri boller

100 g græskarkerner
100 g kokosfibermel
4 spsk loppefrøskaller
¼ tsk groft salt
4 dl vand
40 g kokosolie
4 æg
Lidt ekstra græskarkerner til drys

Sådan gør du

  • Finhak græskarkernerne til mel på en minihakker.
  • Bland så græskarkernemel, kokosfibermel, loppefrøskaller og salt i en mellemstor skål.
  • Vand og kokosolie kommer du i en lille gryde og varmer op – det skal lige præcis nå op at koge. Pisk æggene godt sammen med en håndmixer imens.
  • Hæld den varme væske ned til melblandingen under omrøring med en ske – rør det godt sammen.
  • Tilføj nu de sammenpiskede æg ad to-tre omgange, og rør/ælt dejen godt ind imellem.
  • Tril så dejen til 12 kugler, som du lægger på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys kuglerne med hele græskarkerner og tryk dem så let flade (dejkuglerne – ikke kernerne 😉 ).
  • Bag bollerne i 25 min. ved 180 grader (varmluft) og lad dem derefter køle af på en bagerist.
Posted in Bagværk, Glutenfri, Glutenfrit brød, Laktosefri / Mad uden mælk, Line anbefaler, Morgenmad, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Populær, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegetar