Glutenfri boller – der tilmed er PCO-venlige
Oh, når man ikke kan tåle gluten, kan man hurtigt komme til at savne nybagte boller. Men frygt ej, du laver blot disse glutenfri græskarkerneboller. Dejen er – næsten – den samme som i mine søde tebirkes, der også er glutenfri, så dem kan du jo også prøve.
Og så har jeg endnu mere glutenfrit og PCO-venligt bagværk i min digitale kogebog ‘PCO-venlige opskrifter – din genvej til nem og naturlig hverdagsmad‘.
Men det var græskarkernebollerne, vi kom fra!
12 stk.
Ingredienser til de glutenfri boller
100 g græskarkerner
100 g kokosfibermel
4 spsk loppefrøskaller
¼ tsk groft salt
4 dl vand
40 g kokosolie
4 æg
Lidt ekstra græskarkerner til drys
Sådan gør du
- Finhak græskarkernerne til mel på en minihakker.
- Bland så græskarkernemel, kokosfibermel, loppefrøskaller og salt i en mellemstor skål.
- Vand og kokosolie kommer du i en lille gryde og varmer op – det skal lige præcis nå op at koge. Pisk æggene godt sammen med en håndmixer imens.
- Hæld den varme væske ned til melblandingen under omrøring med en ske – rør det godt sammen.
- Tilføj nu de sammenpiskede æg ad to-tre omgange, og rør/ælt dejen godt ind imellem.
- Tril så dejen til 12 kugler, som du lægger på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys kuglerne med hele græskarkerner og tryk dem så let flade (dejkuglerne – ikke kernerne 😉 ).
- Bag bollerne i 25 min. ved 180 grader (varmluft) og lad dem derefter køle af på en bagerist.