Annonce
Menu Luk

Græskarkerneboller – glutenfri, mælkefri og PCO-venlige

Oh lykke, glutenfri og lowcarb græskarkerneboller til morgenmad!
Print mig

12 stk.

Ingredienser
100 g græskarkerner
100 g kokosfibermel
4 spsk loppefrøskaller
¼ tsk groft salt
4 dl vand
40 g kokosolie
4 æg
Lidt ekstra græskarkerner til drys

  • Finhak græskarkernerne til mel på en minihakker.
  • Bland så græskarkernemel, kokosfibermel, loppefrøskaller og salt i en mellemstor skål.
  • Vand og kokosolie kommer du i en lille gryde og varmer op – det skal lige præcis nå op at koge. Pisk æggene godt sammen med en håndmixer imens.
  • Hæld den varme væske ned til melblandingen under omrøring med en ske – rør det godt sammen.
  • Tilføj nu de sammenpiskede æg ad to-tre omgange, og rør/ælt dejen godt ind imellem.
  • Tril så dejen til 12 kugler, som du lægger på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys kuglerne med hele græskarkerner og tryk dem så let flade (dejkuglerne – ikke kernerne 😉 ).
  • Bag bollerne i 25 min. ved 180 grader (varmluft) og lad dem derefter køle af på en bagerist.

Pssst …! Dejen her er – næsten – den samme som i mine søde tebirkes, der også er glutenfri.

Og så har jeg endnu mere glutenfrit og PCO-venligt bagværk i min digitale kogebog ‘PCO-venlige opskrifter – din genvej til nem og naturlig hverdagsmad‘.

Posted in Bagværk, Glutenfri, Glutenfrit brød, Laktosefri / Mad uden mælk, Line anbefaler, Morgenmad, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Populær, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegetar

2 Comments

    • Line

      Det tror jeg sagtens, du kan, Tanja. Har aldrig selv prøvet at bruge det, men det lyder heldigvis også som om, at du selv har mere end styr på forholdet mellem det ene og det andet 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.