Menu Luk

Grøn salat med bid i

Endelig en grøn salat som rent faktisk fylder noget i maven!
Print mig

Undskyld, tjener … men kalder du det dér en salat?

Jeg bliver altid lidt skuffet, når jeg på restauranter får en grøn salat som side order. Jeg har det nemlig med at glemme, at det vitterligt bare er cirka 7 salatblade tilført lidt dressing. Eftersom jeg bruger salater og grøntsager som fyld i stedet for brød, pasta, ris og kartofler, så bliver jeg lidt forvirret, når jeg bliver præsenteret for så fesen en salat.

Derfor fik jeg lyst til at lave en ORDENTLIG grøn salat. Du får opskriften her! 🤗


Tilbehør til 3-4 personer

Ingredienser
1 spidskål
1 stor squash
1 lille rødløg

Dressing
⅓ dl rød balsamico
½ tsk dijonsennep
½ tsk flydende honning*
⅔ dl olivenolie
Salt og peber

* Kan erstattes med lakridsrodspulver for en strengt PCO-venlig eller vegansk version

  • Snit kålen i små, tynde strimler, skær squashen i tern og hak rødløget.
  • Saml alt det grønne.
  • Rør – eller ryst! – dressingen sammen. Den nemme måde at lave en olie-eddike-dressing på er for det første at bruge en bøtte eller et glas med låg, så du kan ryste den sammen i stedet for at røre den sammen. For det andet er de nemmere at opløse sennepen, hvis du starter med at ryste alt undtagen olien sammen. Efter første omgang rysteri, tilføjer du olien og ryster så igen.
  • Server salaten med olien ved siden af, så folk selv kan dosere.

Er du ligesom mig vild med salat, skal du helt sikkert lege med min Buddha Bowl. Eller hvad med min Japanske radisesalat?

Posted in Aftensmad, Glutenfri, Laktosefri / Mad uden mælk, Nemt og hurtigt, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Salat, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Tilbehør, Vegansk, Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.