Ingredienser:
200 g grønkål (det er ca. 5-6 store stilke)
Saften af 1 lime
½ tsk fint salt
1 tsk tamari
1 spsk honning*
2 spsk olivenolie
- Pluk grønkålsbladene af stilken og del bladene i mindre stykker (chips-størrelse 😉 ). Skyl kålen og slut af med at slynge den, så så meget af vandet kommer fra.
- Bland limesaft, salt, tamari/soja, honning og olivenolie på bunden af en stor skål.
- Smid så grønkålen ned til blandingen og fordel den jævnt: Brug hænderne til at massere blandingen godt ind i kålen.
- Fordel bladene på to bageplader (med papir) og sæt så pladerne i en forvarmet ovn (95 grader varmluft).
- Bag kålen i ca. en time – eller til alle bladene er tørre og sprøde.
- Lad chipsne køle af.
Grønkålschipsne kan eftersigende holde sig på køl i op til en uge.
Der skal ryge en helt særlig tak af sted til Anne-Sofie i kølvandet på denne opskrift: Både for at tage udfordringen med stenaldermad op, bare fordi Anders og jeg skulle forbi til middag – og for at introducere mig til konceptet grønkålschips. Jeg er nu officielt fan.
Opskriften som Anne-Sofie brugte – og som min opskrift er en let moderet version af – finder du her.
* Erstat med 1 tsk lakridsrodspulver for en PCO-venlig og vegansk version.