Annonce
Menu Luk

Grønkålschips – sunde og uimodståelige snacks

Chips klar - så mangler vi bare en go' film
Print mig

Ingredienser:
200 g grønkål (det er ca. 5-6 store stilke)
Saften af 1 lime
½ tsk fint salt
1 tsk tamari
1 spsk honning*
2 spsk olivenolie

  • Pluk grønkålsbladene af stilken og del bladene i mindre stykker (chips-størrelse 😉 ). Skyl kålen og slut af med at slynge den, så så meget af vandet kommer fra.
  • Bland limesaft, salt, tamari/soja, honning og olivenolie på bunden af en stor skål.
  • Smid så grønkålen ned til blandingen og fordel den jævnt: Brug hænderne til at massere blandingen godt ind i kålen.
  • Fordel bladene på to bageplader (med papir) og sæt så pladerne i en forvarmet ovn (95 grader varmluft).
  • Bag kålen i ca. en time – eller til alle bladene er tørre og sprøde.
  • Lad chipsne køle af.

Grønkålschipsne kan eftersigende holde sig på køl i op til en uge.

Der skal ryge en helt særlig tak af sted til Anne-Sofie i kølvandet på denne opskrift: Både for at tage udfordringen med stenaldermad op, bare fordi Anders og jeg skulle forbi til middag – og for at introducere mig til konceptet grønkålschips. Jeg er nu officielt fan.

Opskriften som Anne-Sofie brugte – og som min opskrift er en let moderet version af – finder du her.

* Erstat med 1 tsk lakridsrodspulver for en PCO-venlig og vegansk version.

Posted in Glutenfri, Laktosefri / Mad uden mælk, Nøddefri, Opskrift, Salat, Snack, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Tilbehør, Vegansk, Vegetar

4 Comments

  1. Mosekonen

    Ejjjj, nu får jeg lyst til chips….. :))) Ikke godt fra morgenstunden af, men det skal prøves, når/hvis jeg får fat på noget grønkål. Tak for tip og opskrift.

    • Line

      Jeg tror det ikke: Spinat har en væsentligt blødere struktur end grønkål, så umiddelbart vil jeg tro, at det bliver noget splat. Men du kan jo prøve 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.