Menu Luk

Hjemmelavet ketchup – nem og sukkerfri

Nu har du ikke længere en undskyldning for at købe ketchup - for det her sukkerfrie og velsmagende stads er uforskammet nemt at lave.
Print mig

Det er overraskende nemt at lave sin egen ketchup. Og fordelen ved dét er, at du slipper for sukkeret og mærkelige tilsætningsstoffer. Så fat din stavblender og kom i gang med ketchuppen (der i øvrigt går godt til de her lige så nemme brunch-omeletter).

Ingredienser
1/2 sødt æble
1 dåse hakkede tomater (400 g)
1 lille løg
1 spsk rød balsamico
Salt og peber

  • Skræl det halve æble, fjern kernehuset og skær selve æbledelen i små stykker.
  • Hak løget og smid derefter både æble, løg, tomater og balsamico i en lille gryde.
  • Kog blandingen ved middelvarme i ca. 20 min. – rør jævnligt.
  • Blend.
  • Smag til med lidt salt og peber
  • Sæt ketchuppen på køl, indtil den skal bruges.
Posted in Dip / Sovs / Snask, Glutenfri, Laktosefri / Mad uden mælk, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Plantebaseret kost, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegansk, Vegetar