Ingredienser
90 g soltørrede tomater
Koldt vand
1 dl olivenolie
50 g cashewnødder
50 g parmesan
1 tsk tørret basilikum
- Læg de soltørrede tomater i en skål og overhæld dem med koldt vand. Der skal være så meget væske, at alle tomater mere eller mindre kommer under. Dæk skålen til og lad den stå en time eller to.
- Hæld nu vandet fra tomaterne og saml dem og resten af ingredienserne (altså, bare ikke vandet 😉 ) i en blender/minihakker/hvad du nu har.
- Kør blandingen godt sammen: Dét betyder, at blenderen skal køre i nogle minutter, men at du stopper en gang imellem og skraber ned fra siderne (en dejskraber er fremragende til formålet).
- Spis med det samme – eller udvis overmenneskelig selvdisciplin og kom i stedet pestoen i et fint glas, som du sætter på køl.
PS Fik jeg sagt, at pestoen er åndssvagt nem at lave?
Tip: Hvis du ikke kan tåle nødder og/eller mælkeprodukter, har jeg også den her tomatpesto, der er fri for begge dele.