Honningkage-konfekt – glutenfri og naturligt sød

Det er 1. søndag i advent: Det er tid til honningkage - i konfektform!

Det er 1. søndag i advent: Det er tid til honningkage – i konfektform!

25 stk. – gang opskriften op, hvis du vil have flere

Ingredienser
100 g tørrede, usvovlede abrikoser
1 dl kogende vand
80 g kokosmel
1 spsk kokosfibermel
2 spsk kokosolie
1 tsk appelsinjuice – gerne friskpresset
½ tsk flydende honning*
¼ tsk stødt ingefær
¼ tsk kardemomme
1 lille knivspids stødte nelliker

Drys/overtræk: Usødet kakao el. mørk chokolade

Forberedelse: Kom abrikoserne i en lille skål og klem dem godt sammen på bunden. Hæld så det kogende vand over og dæk skålen til. Sæt på køl i mindst en time; gerne natten over.

  • Tag abrikoserne op af væsken (som du evt. kan gemme til en kop kaffe eller en smoothie) og blend dem sammen med resten af ingredienserne til en klæg masse på en foodprocessor.
  • Form nu massen til en kvadrat på ca. 10 x 10 cm og med et par cm i højden (brug evt. en dejskraber til at forme og glatte med). Sæt kvadraten på køl i mindst en halv time (hvis du former på et stykke bagepapir, er den nem at flytte).
  • Sæt kvadraten på køl.
  • Tag kvadraten ud af køleskabet igen og skær den i mindre kvadrater: 25 stk.
  • Drys stykkerne med usødet kakao eller overtræk dem med smeltet chokolade.
  • Sæt konfektstykkerne tilbage på køl og lad dem blive der, til de skal spises.

* PCO-tip: Udelad honningen for en striks PCO-venlig og vegansk version.

Årets julegave eller mandelgave? Kagebogen 'Søde sundheder - nemme kager uden mel og sukker'. Pris: 99,- incl. forsendelse


Få en mail, når der er nyt på bloggen

Jeg er også på Bloglovin’, hvis det skulle være >

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.