Annonce
Menu Luk

Ingefærkylling med kokos og blomkålsris

Ingefærkylling med kokos og blomkålsris: Krydret og grønt på den fede måde
Print mig

Det her er en ret, der nærmest strutter af sundhed! Masser af grøntsager, akkompagneret af kylling og ingefær, alt sammen serveret på fiberrige og kulhydratfattige blomkålsris – det bliver vist ikke mere frelst end det. Andre super-sunde bud på nem aftensmad er i øvrigt krydret sommer-kødssovs og kvik-kasserollen med rejer.

Med mindre du bare gerne vil i gang med den der ingefærkylling?

4 personer

Ingredienser
1 løg
3-4 fed hvidløg
10 g frisk ingefær
3 gulerødder
1 squash
1 bdt bladselleri
2 peberfrugter
5-600 g kylling
En stor klat kokosolie til at stege i
1 tsk tørret rosmarin
Et godt drys cayennepeber
2 dl kokosmælk
Saften af ½ lime
Salt og peber
Evt. en lille klat honning med mindre du går efter det strengt PCO-venlige

Blomkålsris
3 små blomkålshoveder
Et stort skvæt olivenolie
Masser af salt og peber

  • Start med at rive blomkålen – det er lettest, hvis du har en foodprocessor, men håndkraft kan også gøre det.
  • Fordel blomkålen i en dyb bradepande og vend det hele i olivenolie og salt og peber, så pladen er klar til at komme i ovnen.
  • Skær så løget i tynde både, hvidløget i tynde skiver og finhak ingefæren. Riv både gulerødder og squash, skær selleri i skiver og peberfrugt i strimler. Skær til sidst kyllingen i strimler også.
  • Svits løg, hvidløg, ingefær, rosmarin og cayennepeber i et par minutter i en sautépande.
  • Brun så kyllingen samme sted.
  • Tænd for ovnen på 180 grader (varmluft) og smid samtidig gulerødder og squash i sautepanden. Svits ved god varme i 5 min.
  • Tilføj derefter kokosmælk, limesaft, selleri, peberfrugt og lidt salt, og lad så det hele boble under låg i 5 min.
  • Når ovnen er varm, sender du bradepanden med blomkål derind. Blomkålen skal have ca. 15 min. – vend den gerne rundt ca. halvvejs.
  • Oppe i sautépanden lader du retten boble 5 min. under låg.
  • Smag til sidst til med salt og peber, og hvad du ellers måtte synes, det mangler, inden du serverer hele molevitten som henholdsvis ris og tilbehør.

Opskriften her er min version af ingefærkyllingen i Loren Cordains bog ‘Stenalderkost’.

Posted in Aftensmad, Glutenfri, Kød, Laktosefri / Mad uden mælk, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.