Menu Luk

Ingefærkylling med kokos og blomkålsris

Ingefærkylling med kokos og blomkålsris: Krydret og grønt på den fede måde
Print mig

4 personer

Ingredienser
1 løg
3-4 fed hvidløg
3 gulerødder
1 squash
1 bdt bladselleri
2 peberfrugter
5-600 g kylling
2 tsk stødt ingefær
½ tsk tørret rosmarin
1 dl kokosmælk
En stor klat kokosolie til at stege i
Salt og peber

Blomkålsris
3 små blomkålshoveder
Et stort skvæt olivenolie
Masser af salt og peber

  • Start med at rive blomkålen – det er lettest, hvis du har en foodprocessor, men håndkraft kan også gøre det.
  • Fordel blomkålen i en dyb bradepande og vend det hele i olivenolie og salt og peber, så pladen er klar til at komme i ovnen.
  • Skær så løget i tynde både, hvidløget i tynde skiver. Riv både gulerødder og squash, skær selleri i skiver og peberfrugt i strimler. Skær til sidst kyllingen i strimler også.
  • Svits løg og hvidløg i et par minutter i en sautépande.
  • Brun så kyllingen samme sted – og gør det i selskab med ingefær og rosmarin.
  • Tænd for ovnen på 180 grader (varmluft) og smid samtidig gulerødder og squash i sautepanden. Svits ved god varme i 5 min.
  • Tilføj derefter kokosmælk og selleri og lad det hele boble under låg i 5 min.
  • Når ovnen er varm, sender du bradepanden med blomkål derind. Blomkålen skal have ca. 15 min. – vend den gerne rundt ca. halvvejs.
  • Oppe i sautépanden tilføjer du nu peberfrugten og lader igen retten boble 5 min. under låg.
  • Smag til med salt og peber, inden du serverer hele molevitten som henholdsvis ris og tilbehør.

Opskriften her er min version af ingefærkyllingen i Loren Cordains bog ‘Stenalderkost’.

Posted in Aftensmad, Glutenfri, Kød, Laktosefri / Mad uden mælk, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.