Menu Luk

Ingefærshot med æble – på den nemme måde: Blendermåden

Det er ikke kun et æble om dagen, der kan holde doktoren væk - et ingefærshot er en vaskeægte anti-inflammatorisk frækkert
Print mig

De fleste hælder nok ingefærshots i gabet for at holde forkølelser og deslige på afstand. Når jeg gør det, er det for at dæmpe kronisk inflammation (betændelse) i kroppen, som jeg desværre døjer med, omend det er på retur. Inflammationen kommer hos mig bl.a. til udtryk i eksem (hurra 🙄), men ingefær har dæmpet det kraftigt! Enhver der har oplevet, hvor morsomt det er at have et opblusset, kløende eksem vil vide, hvad dét betyder i forhold til livskvalitet.

Vil du gerne vide, hvordan jeg langsomt, men sikkert har fået inflammationen på retur? Så skal du kigge nærmere på den her ‘opskrift’ på Livsmedicin, der gør dig i stand til at gøre mig kunsten efter.

Med mindre du altså bare gerne vil i gang med dine ingefærshots!

Ingredienser
400 g ingefær
1 sødt æble
1 lime
1 L vand

  • Skræl ingefæren og skær den i mindre stykker (eller vælg den dovne måde: Køb økologisk ingefær, drop det dér med at skrælle og vask den i stedet grundigt).
  • Fjern kernehuset fra æblet og skær også dét i mindre stykker.
  • Saml ingefær og æble i en blender, klem saften af limen ned i blenderen og hæld til sidst vandet med derned også.
  • Blend.
  • Lad stå en times tid, så det kan trække.
  • Sigt ingefær- og æblefibre fra – klem så meget af væden af, som du kan – og hæld så på fem små beholdere: Én til køleskabet og fire til fryseren, så du bevarer så mange vitaminer som muligt, så længe som muligt.
  • Voila, nu har du friske ingefærshot til den næste måneds tid.

Tilføj evt. 2 spsk honning, hvis du synes, den bliver for barskt (jer med PCO skal være opmærksomme på, at shots’ne i så fald ikke længere er strengt PCO-venlige – dog vil jeg vove den påstand, at vi er under bagatelgrænsen for det enkelte shot 😉 ).

Tip: Smid ikke fibrene fra ingefæren og æblerne ud. Der er stadig masser af smag i dem, så form dem til små kugler (jeg tager en teske til hjælp) og frys dem ned. Så kan du nappe en ‘ingefær-isterning’ og smide den i en gryderet, hvis du gerne vil have lidt frisk ingefær-æble-smag.

Posted in Glutenfri, Laktosefri / Mad uden mælk, Line anbefaler, Morgenmad, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Populær, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegansk, Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.