Menu Luk

Japansk radisesalat

Japansk radisesalat: Den er dekorativ, og den smager godt. What's not to like?
Print mig

Jeg lærte den japanske radisesalat at kende, da min bedre halvdel og jeg rejste rundt i Japan i sommeren 2012. Vi blev voldsomt glade for Izakaya-konceptet (læs: Tilbagelænet japansk tapas), hvor vi igen og igen stødte på radisesalaten og forelskede os hovedkuls i den. Hvad andet var der at gøre, end at forsøge at genskabe skidtet derhjemme? 🙂

Server gerne sammen med græskarkerne-paneret laks og bønne-fritter.

Og nu til salaten

Ingredienser
1 stor, hvid kinaradise
Ca. 200 g hvidkål
Ca. 100 g rucola-salat
½-1 rødløg

Til dressingen
4 spsk rød balsamico
2 spsk tamari (glutenfri soya)
1 spsk olivenolie

  • Skræl kinaradisen og riv den i grove strimler, snit hvidkålen fint og skær løget i helt tynde både. Skyl salaten.
  • Bland radise, kål og salat. Fordel løgene ovenpå blandingen (du ved, sådan lidt dekorativt).
  • Saml ingredienserne til dressingen i et glas og ryst dressingen grundigt sammen (husk at sætte låget på glasset inden du ryster, m’kay 😉 ).
  • Server salaten med dressingen som valgfrit tilbehør.
Posted in Glutenfri, Laktosefri / Mad uden mælk, Line anbefaler, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Plantebaseret kost, Salat, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegansk, Vegetar