Annonce
Menu Luk

Japansk radisesalat

Japansk radisesalat: Den er dekorativ, og den smager godt. What's not to like?
Print mig

Jeg lærte den japanske radisesalat at kende, da min bedre halvdel og jeg rejste rundt i Japan i sommeren 2012. Vi blev voldsomt glade for Izakaya-konceptet (læs: Tilbagelænet japansk tapas), hvor vi igen og igen stødte på radisesalaten og forelskede os hovedkuls i den. Hvad andet var der at gøre, end at forsøge at genskabe skidtet derhjemme? 🙂

Server gerne sammen med græskarkerne-paneret laks og bønne-fritter.

Og nu til salaten

Ingredienser
1 stor, hvid kinaradise
Ca. 200 g hvidkål
Ca. 100 g rucola-salat
½-1 rødløg

Til dressingen
4 spsk rød balsamico
2 spsk tamari (glutenfri soya)
1 spsk olivenolie

  • Skræl kinaradisen og riv den i grove strimler, snit hvidkålen fint og skær løget i helt tynde både. Skyl salaten.
  • Bland radise, kål og salat. Fordel løgene ovenpå blandingen (du ved, sådan lidt dekorativt).
  • Saml ingredienserne til dressingen i et glas og ryst dressingen grundigt sammen (husk at sætte låget på glasset inden du ryster, m’kay 😉 ).
  • Server salaten med dressingen som valgfrit tilbehør.
Posted in Aftensmad, Glutenfri, Laktosefri / Mad uden mælk, Line anbefaler, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Salat, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegansk, Vegetar

2 Comments

    • Line

      Oh, det kommer jo an på ret meget! Er der KUN radisesalat på menuen, er der næppe til mere end 1 eller 2 personer – og jeg tror stadig, de ville blive glade for lidt fedt og protein ved siden af også.

      Bruger du salaten som tilbehør, skulle den nok kunne række til ca. 4 personer, men det kommer jo igen an på, hvor salat-glade de mennesker er. De portioner salat, jeg selv tager mig som tilbehør, er nok 5 gange så store, som de fleste andres salatportioner. I hvert fald når jeg sammenligner min salatspisning med dem, der – modsat mig – spiser ris, pasta, brød og kartofler.

      Mange hilsner,
      Line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.