Julekrydrede trøffelkugler – glutenfri og naturligt søde

Smager kuglerne her af pebernødder? Eller bare regulært 'godt'? Juryen er ude at votere. Imellemtiden kan vi andre spise kuglerne ...

Smager kuglerne her af pebernødder? Eller bare regulært ‘godt’? Juryen er ude at votere, kan jeg afsløre. Imellemtiden kan vi andre jo spise kuglerne …

18-20 stk.

Ingredienser
80 g tørrede dadler uden sten
40 g rosiner
30 g tørrede, usvovlede abrikoser
40 g kokosfibermel
3 spsk kokosolie med smag
1½ tsk kardemomme
1 tsk kanel
½ tsk muskat
1 tsk vaniljepulver
Saft af ¼ lime
2 nip salt

Groft kokosmel til at rulle i

Forberedelse – dagen før: Kom dadler, abrikoser og rosiner i en lille skål. Overhæld dem med kogende vand (alt skal lige knap og nap være under vand) og dæk så skålen til. Sæt skålen på køl natten over.

  • Tag dadler, abrikoser og rosiner op af væden og kom dem i en blender/foodprocessor.
  • Tilføj resten af ingredienserne – undtagen det grove kokosmel – og blend det hele til en ensartet masse.
  • Tril dejen til små kugler, som du ruller i det grove kokosmel.
  • Sæt kuglerne på køl, inden du serverer dem.

Tip til de PCO-ramte: Hvis du vil have en PCO-venlig version af kuglerne, kan du bytte både dadler og rosiner ud med abrikoser. Eller være fræk og bruge 50 g abrikoser og 50 g svesker.


Få en mail, når der er nyt på bloggen

Jeg er også på Bloglovin’, hvis det skulle være >

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.