Menu Luk

Julekrydrede trøffelkugler – glutenfri og naturligt søde

Smager kuglerne her af pebernødder? Eller bare regulært 'godt'? Juryen er ude at votere. Imellemtiden kan vi andre spise kuglerne ...
Print mig

18-20 stk.

Ingredienser
80 g tørrede dadler uden sten
40 g rosiner
30 g tørrede, usvovlede abrikoser
40 g kokosfibermel
3 spsk kokosolie med smag
1½ tsk kardemomme
1 tsk kanel
½ tsk muskat
1 tsk vaniljepulver
Saft af ¼ lime
2 nip salt

Groft kokosmel til at rulle i

Forberedelse – dagen før: Kom dadler, abrikoser og rosiner i en lille skål. Overhæld dem med kogende vand (alt skal lige knap og nap være under vand) og dæk så skålen til. Sæt skålen på køl natten over.

  • Tag dadler, abrikoser og rosiner op af væden og kom dem i en blender/foodprocessor.
  • Tilføj resten af ingredienserne – undtagen det grove kokosmel – og blend det hele til en ensartet masse.
  • Tril dejen til små kugler, som du ruller i det grove kokosmel.
  • Sæt kuglerne på køl, inden du serverer dem.

Tip til de PCO-ramte: Hvis du vil have en PCO-venlig version af kuglerne, kan du bytte både dadler og rosiner ud med abrikoser. Eller være fræk og bruge 50 g abrikoser og 50 g svesker.

Posted in Glutenfri, Jul, Kage, Laktosefri / Mad uden mælk, Lines kager - uden mel og sukker, Nøddefri, Opskrift, Snack, Sojafri, Sødt, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegansk, Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.