Annonce
Menu Luk

Kanel-cupcakes med kokostopping – veganske og uden mel og sukker

De her cupcakes er klæge og smattede. På den gode måde.
Print mig

12 stk

Ingredienser
400 g tørrede dadler uden sten
2 modne bananer
80 g kokosfibermel
50 g kokosolie
1 spsk daddel-lage (laver du helt automatisk)
2 tsk stødt kanel
1 tsk vaniljepulver
2 nip salt

Topping
100 g tørrede dadler uden sten
4 spsk groft kokosmel
2 spsk kokosolie
2 spsk kokosmælk
½ tsk vaniljepulver
2 nip salt

Forberedelse – dagen før: Kom dadlerne til dej og topping i hver sin skål. Tryk dadlerne godt sammen på bunden og hæld så kogende vand over, så dadlerne lige knap og nap er dækket. Sæt låg (eller hvad du nu har) på skålen, og kom den derefter på køl natten over.

  • På bagedagen starter du med at pille dadlerne op fra væden. Gem evt. daddel-lagen: Du skal bruge lidt i dejen – og så er den fantastisk i smoothies eller kaffe.
  • Kom dadler, bananer, kokosfibermel, kokosolie, daddel-lage, kanel, vaniljepulver og salt i en blender/foodprocessor og blend det hele godt sammen: Lad det gerne køre i nogle minutter.
  • Nu kommer du dejen i 12 muffinforme (det er noget med at bruge både en ske og dine fingre: Dejen er sej og klistret) og bager dem i 18-20 min. ved 210 grader (varmluft).
  • Mens kagerne bager, bruger du foodeprocessoren til toppingen: Tag dadlerne op af skålen og kom dem og resten af ingredienserne i foodprocessoren. Kør det hele sammen til en ensartet masse.
  • Lad kagerne køle af, inden du pynter dem med topping.

Pssst… jeg har flere glutenfri og naturligt søde kager i den lille kagebog, Søde sundheder.

 

Posted in Bagværk, Dessert, Glutenfri, Kage, Laktosefri / Mad uden mælk, Line anbefaler, Lines kager - uden mel og sukker, Nøddefri, Opskrift, Sødt, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegansk, Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.