Annonce
Menu Luk

Kaneldrøm – glutenfri kage, der er bare lidt sundere

Jeg er fristet til at kalde det her for en kage a la kanelsnegl - selvom det nok mest af alt 'bare' er en glutenfri kage i sin egen ret.
Print mig

En glutenfri kage behøver ikke være kedelig

Ideen til denne glutenfri kage er udsprunget af min store forkærlighed for kanelsnegle. Jeg har for længst erkendt, at jeg aldrig igen kommer til at sætte tænderne i sådan en RIGTIGT wienerbrøds-kanelsnegl – tak, glutensensitivitet – men ikke så meget desto mindre jagter jeg konstant og stædigt smagen og feelingen på netop sådan en størrelse.

Grunddejen til kagen her er den samme som i kaffekagen, i øvrigt, der igen har en fjern fætter i denne banankage. Men du kan jo lige så godt starte med at bage kaneldrømmen her – sæt i gang!

Ingredienser

80 g mandelmel
80 g boghvedemel
20 g kokosfibermel
½ tsk stødt kardemomme
½ tsk vaniljepulver
½ tsk bagepulver
Et par nip fint salt
200 g kokossukker
75 g kokosolie
3 æg
1½ dl kokosmælk
Ekstra kokosolie til formen

Fyld

75 g bløde eller udblødte dadler – uden sten
2 spsk kokosolie
2 spsk kokosmælk
1½ spsk stødt kanel
¼ tsk vaniljepulver
1 nip fint salt

Sådan laver du din glutenfri kage a la kanelsnegl

Forberedelse dagen før – hvis du til fyldet bruger tørre dadler, der skal udblødes: Kom dadlerne i en skål og pres dem sammen på bunden af skålen. Kog noget vand og hæld over, så dadlerne lige knap og nap er dækket. Dæk så skålen til, og sæt den på køl natten over.

  • Start med at klargøre fyldet: Kom ingredienserne i en foodprocessor og kør det hele sammen til en ensartet masse – lad det køre længe med pauser, hvor du skraber ned fra siden (har du ingen foodprocessor, kan du i stedet hakke dadlerne i hånden og derefter blande det hele sammen – så bliver dit fyld bare lidt mere … øh, rustikt).
  • Rør så alle de tørre dele til kagen – med undtagelse af kokossukkeret – sammen i en mindre skål, dvs. mandelmel, boghvedemel, kokosfibermel, kardemomme, vaniljepulver, bagepulver og salt.
  • Kom kokossukker og kokosolie i en stor skål og pisk begge dele sammen (det bliver sådan lidt grynet).
  • Pisk så æggene i et ad gangen. Pisk det hele godt sammen, så det bliver tykt og let skummende.
  • Til sidst pisker du halvdelen af melblandingen i, derefter kokosmælken og til sidst det sidste af melblandingen.
  • Smør en aflang form på ca. 1,5 L med en god klat ekstra kokosolie og hæld så lidt over halvdelen af dejen i formen. Fordel forsigtigt fyldet i små klatter, så det meste af dejen er dækket – se evt. billedet nedenfor. Hæld forsigtigt det sidste dej i formen, så klat-laget er dækket.
  • Bag kagen i en forvarmet ovn ved 180 grader (varmluft) i 40-45 min.
  • Lad kagen køle af, inden du vipper den ud af formen og serverer.
Det er dét her look, du går efter, når du kommer fyld-klatter i dejen.

Posted in Bagværk, Dessert, Glutenfri, Kage, Kager: Glutenfri og lidt sundere, Laktosefri / Mad uden mælk, Line anbefaler, Opskrift, Sojafri, Sødt, Vegetar

2 Comments

    • Line

      Hej Thora, du kan sagtens fryse kagen (og tø den op igen for at spise den 😉). Bonus-info: Alle mine kager kan fryses.

      Venlige hilsner,
      Line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.