Menu Luk

Kardemommekage med karamelliseret banan – uden mel og sukker

Hvis du er til kardemomme, er den her sag 'to die for' (er det ikke dét, de plejer at sige på film?)
Print mig

Ingredienser
400 g tørrede dadler uden sten
2,5 dl kogende vand
1 dl kokosfibermel
4 æg
50 g kokosolie
2 tsk kardemomme
Korn af en hel vaniljestang
1 moden banan

Forberedelse – dagen før: Kom dadler i en skål med låg. Tryk dadlerne godt sammen på bunden og – hæld så det kogende vand over. Sæt låget på skålen, og kom derefter skålen på køl natten over.

  • På bagedagen starter du med at pille dadlerne op fra væden. Gem skålen med daddel-lagen (eller hvad vi nu skal kalde den).
  • Kom dadler, kokosfibermel, æg, kokosolie, kardemomme og vaniljekorn i en blender/foodprocessor og blend det hele godt sammen: Lad det gerne køre i nogle minutter.
  • Mos bananen sammen med daddel-lagen og kom det hele i en lille gryde. Lad blandingen koge op, mens du rører jævnligt, og lad det derefter koge ved middelvarme i 7-8 min. (det skal koge så meget ind, at det bliver til en slags mos – uden at det brænder på, mind you)
  • Kom imens dejen fra blenderen i en smurt brødform på ca. 1,5 L. Glat overfladen på dejen og fordel så den færdige daddel-banan-mos jævnt oven på med en dejskraber.
  • Bag kagen i 50-55 min. ved 180 grader (varmluft) og lad den køle lidt af inden servering.

Tip til PCO-ramte: Kagen her er alt andet end PCO-venlig, da dadlernes GI er meget højt, men jeg gemmer på en del PCO-venlige kager i den digitale kogebog, ‘PCO-venlige opskrifter – din genvej til nem og naturlig hverdagsmad’ (især lakridskagen er fræk 😉 ).

Posted in Bagværk, Dessert, Glutenfri, Kage, Laktosefri / Mad uden mælk, Line anbefaler, Lines kager - uden mel og sukker, Nøddefri, Opskrift, Sojafri, Sødt, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegetar