Menu Luk

Kikærter i karry

Kikærter i karry: En slags vegetarisk pendant til kylling i karry
Print mig

4 personer – hvis du laver en omgang blomkålsris til

Ingredienser
100 g tørrede kikærter
2 fed hvidløg
3-4 porrer
250 g portobellosvampe
1 sødt æble
2 spsk karry*
1/2 tsk lakridsrodspulver
¼ tsk cayennepeber – kan udelades, hvis din karry er rigeligt stærk
1 spsk grøntsagsfond el. 1 bouillonterning*
1 ds kokosmælk (4 dl)
1 spsk tamari
Saften af ½ lime
2 røde peberfrugter
Kokosolie til at stege i

* Husk at bruge en glutenfri fond/bouillon, hvis du har problemer med gluten. Karryen skal du i øvrigt også passe på.

Forberedelse dagen før: Sæt kikærterne i blød i rigeligt koldt vand. Dæk dem til og lad skålen stå på køkkenbordet. Du kan også være doven og købe dem på dåse (de 100 g svarer til 1 dåse).

  • Hæld vandet fra kikærterne, skyl dem godt og lad dem stå at dryppe af i et dørslag.
  • Skær hvidløg og porrer i tynde skiver, mens svampene og æblet skal i mindre tern.
  • Svits hvidløget kort i en god klat kokosolie, inden du lader porrer, portobellosvampe og karry følge efter. Lad det svitse ved lidt over middelvarme i 5 min.
  • Tilføj så æble, lakridsrodspulver, cayennepeber, fond/bouillon, kokosmælk, tamari og limesaft og bland det hele godt, inden du lader det boble lidt op. Herefter skruer du ned til lige under middelvarme.
  • Mens retten bobler videre, skærer du peberfrugterne i tern. Tilføj ternene og smag så retten til, inden du erklærer den for færdig.

Tip: Server gerne sammen med blomkåsris – og hey, hvorfor ikke også en omgang røgede cashews?

Posted in Aftensmad, Glutenfri, Laktosefri / Mad uden mælk, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegansk, Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.