Den kødfri udgave af kylling i karry
Er du glad for kylling i karry? Hvorfor så ikke forsøge dig med en omgang kikærter i karry i stedet? Jeg vil påstå, at du hverken behøver at være vegetar eller veganer for at kunne fornøje dig med denne opskrift på en vegetarisk karryret. Jeg er i hvert fald selv hverken vegetar eller veganer, jeg er ‘bare’ glad for at spise plantebaseret. For dét er jo en ekstra fordel ved det vegetariske køkken: Du er klimavenlig, alt imens du fornøjer dig!
Server gerne sammen med blomkåsris – og eventuelt også en omgang røgede cashews.
4 personer – hvis du laver en omgang blomkålsris til
Ingredienser
1-2 ds kikærter
2 fed hvidløg
3-4 porrer
250 g portobellosvampe
1 sødt æble
2 spsk karry*
½ tsk lakridsrodspulver
¼ tsk cayennepeber – kan udelades, hvis din karry er rigeligt stærk
1 spsk grøntsagsfond el. 1 bouillonterning*
1 ds kokosmælk (4 dl)
1 spsk tamari (glutenfri sojasauce)
Saften af ½ lime
2 røde peberfrugter
Kokosolie til at stege i
* Husk at bruge en glutenfri fond/bouillon, hvis du har problemer med gluten. Karryen skal du i øvrigt også passe på.
Sådan laver du en vegetarisk karryret
- Hæld vandet fra kikærterne, skyl dem godt og lad dem stå at dryppe af i et dørslag.
- Skær hvidløg og porrer i tynde skiver, mens svampene og æblet skal i mindre tern.
- Svits hvidløget kort i en god klat kokosolie, inden du lader porrer, portobellosvampe og karry følge efter. Lad det svitse ved lidt over middelvarme i 5 min.
- Tilføj så æble, lakridsrodspulver, cayennepeber, fond/bouillon, kokosmælk, tamari og limesaft og bland det hele godt, inden du lader det boble lidt op. Herefter skruer du ned til lige under middelvarme.
- Mens retten bobler videre, skærer du peberfrugterne i tern. Tilføj ternene og smag så retten til, inden du erklærer den for færdig.