Annonce
Menu Luk

Klassisk, men glutenfri æblekage med kanel

Duften af nybagt æblekage - oh, himmel!
Print mig

Mmmm… æbler og kanel

Oh, at kunne sætte tænderne i en lun og glutenfri æblekage med kanel! Dét med det lune kan de fleste nok skrive under på, mens det glutenfri jo strengt taget kun er relevant for os stakler, der ikke kan tåle gluten. Men hvis du spørger mig, kan du altså godt imponere de gluten-spisende mennesker, der måtte være skeptiske over for konceptet, for denne æblekage er lækker og svampet på den helt rigtige måde.

Jeg har flere glutenfri søde sager, fx denne kardemommekage, der også er lavet på dadler eller hvad med min nymodens æblekage, der er lidt sundere end den gammeldaws (og i øvrigt også glutenfri)?

Allerførst skal du selvfølgelig have lov til at bage den klassiske æblekage. Sæt i gang!

Ingredienser – selve kagen

400 g dadler uden sten
1 banan
5 æg
80 g mandler eller mandelmel
60 g kokosolie
1 spsk loppefrøskaller
1 tsk vaniljepulver
½ tsk stødt muskat
2-3 nip fint salt
Revet skal af ½ citron (usprøjtet)

På toppen

1-2 søde æbler
2-3 tsk stødt kanel

Sådan bager du din glutenfri æblekage

Forberedelse, hvis du bruger tørrede dadler: Mindst en time før – gerne natten over – skal du sætte dadlerne i blød. Kom dem i en skål og overhæld med kogende vand til dadlerne lige præcis er under vand. Dæk skålen til og sæt den på køl.

  • Skær æblerne i kvarte og fjern kernehuset. Skær så de kvarte æbler i tynde både.
  • Blend nu alt – undtagen æblerne og kanelen, som jo er til toppen – sammen på en foodprocessor.
  • Smør en springform på ca. 24 cm i diameter med lidt ekstra kokosolie, og hæld så dejen i formen.
  • Læg forsigtigt æblestykkerne ovenpå kagen, gerne i et fint mønster. Jeg plejer at lægge dem i en slags cirkel, men der er selvfølgelig kunstnerisk frihed her.
  • Drys med kanel, inden du bager kagen i 35-40 min. ved 180 grader (varmluft).
Posted in Bagværk, Dessert, Glutenfri, Kage, Kager: Glutenfri og lidt sundere, Lines kager - uden mel og sukker, Opskrift, Populær, Sojafri, Sødt, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.