Menu Luk

Kødsovs med kål-spaghetti og mindre kød

Det er ved at være efterår, og så skal man have 'spaghetti' og kødsovs. Skal man ikke?
Print mig

4 personer

Ingredienser
2-3 fed hvidløg
2 løg
1 spsk oregano
2 spsk paprika
400 g hakket kød – undgå okse eller lam af hensyn til klimaet
1 ds hakkede tomater
1 ds tomatpuré (140 g)
1 dl kokosmælk
100 g cashewnødder
3 røde peberfrugter
2 kinakål eller spidskål
3-4 porrer

  • Start med at snitte grøntsagerne: Hvidløget skal i tynde skiver, løget skal finthakkes, peberfrugterne skal i små tern, kålen skal strimles og porrerne skal i tynde skiver. Finhak også cashewnødderne til mel på en minihakker.
  • Bland kål og porrer i en stor, dyb bradepande, drys blandingen med salt og peber og tænd ovnen på 180 grader (varmluft).
  • Svits nu løg og hvidløg sammen med oregano og paprika i bunden af en sautepande. Når ovnen er varm, skal kålen og porrerne derind. Hold øje med uret: Kål og porrer skal have 20 min. i alt og ca. halvvejs er det en god idé at blande det hele lidt rundt igen.
  • Tilbage til din kødsovs: Tilføj kødet, så det kan blive brunet.
  • Tilsæt så hakkede tomater, tomatpuré, kokosmælk og cashewnødder og lad sovsen koge op på lidt over middelvarme.
  • Bland til sidst peberfrugten i og lad det hele stå at simre, mens kål og porrer bliver færdige i ovnen.
  • Server, så kål-porrer-blandingen fungerer som ‘spaghetti’ og kødsovsen fungerer som … ja øh, kødsovs.
  • Bon appetit!
Posted in Aftensmad, Glutenfri, Kød, Laktosefri / Mad uden mælk, Line anbefaler, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Plantebaseret kost, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF