Menu Luk

Kokos-kakao-kage – uden mel og sukker

Det ser godt ud. Og det smager sørme også godt. Det var alligevel heldigt ...
Print mig

Jeg har masser af opskrifter på kager uden mel og sukker her på bloggen, men kokos-kakao-kagen er en af mine første. Hvis jeg selv skal sige det, holder den stadig noget så gevaldigt. Jeg lavede på et tidspunkt en opgraderet version – Djævelsk kokos-kakao-kage – samt en PCO-/diabetes-venlig version. Og så har jeg også en anden mælke- og glutenfri chokoladekage, som er afsindigt populær, nemlig Snydepelsens svampede chokoladekage.

Men først: Kokos-kakao-kagen!

Ingredienser
400 g bløde eller udblødte dadler uden sten
75 g kokosolie
1 banan
4 spsk kokosmel
85 g kakao
Korn af en vaniljestang
6 æg

 • Smid alle ingredienserne i en foodprocessor og bland det godt i nogle minutter.
 • Smør en form og hæld dejen heri. Jeg bruger en aflang form, der kan rumme ca. 1,5 liter.
 • Bag i ovnen i ca. 40-45 min. ved 175 grader varmluft.
Posted in Bagværk, Chokolade, Dessert, Glutenfri, Kage, Laktosefri / Mad uden mælk, Line anbefaler, Lines kager - uden mel og sukker, Nøddefri, Opskrift, Sojafri, Sødt, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegetar

23 Comments

 1. Emilie Johansson

  Hej,

  Jag jobbar för sajten FindeOpskrifter.dk och försökte kontakta dig, men kan inte hitta någon kontaktinfo. Vi såg att du har goda recept i din blogg och vi rekommenderar att du tittar runt på sajten och kikar på “Madblogstoppen”. http://www.findeopskrifter.dk/madblogstoppen

  Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta!

  Vill du vara med och få dina recept indexerade på sajten så behöver du bara registrera dig på http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen och embedda din kod för att mäta statistik så är du med!

  Gilla oss på Facebook! http://www.facebook.com/Findeopskrifter

  Med vänliga hälsningar,

  Emilie
  Findeopskrifter.dk

  • Line

   Til almindelig skræk og advarsel er jeg lige støt på denne artikel – blandt flere – på nettet: http://madbevaegelsen.dk/findeopskrifter

   Har af samme årsag straks fjernet den lille widget igen og håber dermed, for det første at mine opskrifter ryger ud af findeopskrifter.dk, og for det andet at findeopskrifter.dk ryger helt og aldeles ud af Googles søgeindeks.

   Har desuden blokeret findeopskrifter.dk i mine søgeindstillinger i de to Google-konti, jeg har, med begrundelsen ‘duplicate content / parasite’. Håber andre vil gøre det samme, for i så fald får Google nys om, at findeopskrifter.dk’s koncept strider mod Googles egen filosofi (læs: med fald i ranking til følge, måske ligefrem blokering).

 2. Line

  Hej Emilie!

  Spændende initiativ – dét prøver jeg! Men ih, hvor måtte I gerne lave Madblog-mærket i nogle flere forskellige farver. Den dér orange passer sgudde til min lyserøde farve … 😉

  Mange hilsner,
  Line

  PS Og så får jeg da i øvrigt lige smidt lidt tydeligere kontaktoplysninger på bloggen her, nu jeg er i gang!

 3. Mette

  Hårh, sejt! Den svenske madblogstoppen! Martin har også talt bejstret om kagen, så den bliver vi jo nødt til at lave på et tidspunkt 🙂 Kh, M

 4. Line

  Wow …! Det er måske lidt fjollet – men jeg bliver helt stolt af, at den også er gået rent igennem hos Martin (når han nu i sin tid var lidt – æhm … forbeholden over for det der stenalder-noget 😉 ).

 5. Lise Herskind

  Hej Line
  Jeg er lige hoppet på vognen LCHF tredje dag. Begav mig ud i at lave din kage. Den var nem og smagte virkelig godt. Havde 6 damer på besøg som også var vilde med den. Et af spørgsmålene til kagen var: hvor mange kalorier er der per 100 gr, ved du det?
  Mange hilsner
  Lise Herskind

  • Line

   Uh, hvor er det skønt at høre, at kagen gør lykke andre steder også 🙂

   Jeg har desværre ingen anelse om, hvor mange kalorier der er i skidtet. Jeg gætter på, at der er færre end i en ‘almindelig’ kage, men helt kalorielet er den næppe – der er alligevel en del fedt og kulhydrater i, trods alt 😉

 6. Jacob Åballe

  Umm, den er rigtig lækker for os der spiser stenalderkost =P Kom gerne med flere lækre stenalder desserter =)

  Vi fik den med skåret frugt til, det smagte vildt godt!

  • Line

   Hej Mona!

   Det er svært at sige … det kommer jo an på, hvor store stykker du skærer af kagen 🙂

   Jeg lavede faktisk djævle-udgaven af kokos-kakao-kagen til dessert i går. Vi var 6 mennesker omkring bordet, og der blev lidt tilbage, så den havde nok rakt til i hvert fald 8, hvis det var.

   Så måske en 8-10 portioner?

   Mange hilsner,
   Line

 7. Betina Andersen

  Jeg er på udkig efter opskrifter uden mel og sukker, da jeg har fruktosemalabsorption (ikke kan absorbere frugtsukker). Jeg kan derfor ikke tåle dadler, som har det næsthøjeste frugtsukkerindhold af alt. Kan dette erstattes med sukrin i denne kage?

  Vh.
  Betina

  • Line

   Hej Betina!

   Øh, jeg tror det ikke … Nu måtte jeg ganske vist lige google ‘sukrin’ først, for jeg ANEDE ikke, hvad det var … 😉 MEN:

   Hvis jeg ellers forstår Google ret, så er sukrin en form for sukker-erstatning, right?

   Og i så fald duer det ikke:

   Dadlerne leverer ikke kun sødme, men også substans (dvs. ‘noget at bide i’) til kagen, så tager du dadlerne ud og erstatter dem med noget sukker-agtigt, gætter jeg på, at dejen bliver noget sjask.

   Så jeg tror som sagt ikke, det vil fungere. Desværre :/

   Bedste hilsner,
   Line

 8. Anne

  Fantastisk kage! Og den kan sagtens tåle en tur i fryseren. Det er synd, dadler skal koste så meget, men det er klart pengene værd 😀

  • Line

   Hæ! Har aldrig tænkt så meget over, om dadler er dyre – men det er de måske? Til gengæld føler jeg mig gerne daddel-udfordret på en anden front: Der er tydeligvis andre end mig, der har en forkærlighed for den lokale Føtex’ bløde dadler, for de er konstant udsolgt! Overvejer at gå egern-vejen og hamstre for hårdt, næste gang de får en ny sending hjem 😉

 9. hannah

  jeg har lige regnet kalorierne ud så godt jeg kunne.
  hele kagen har ca 2600 kalorier. så hvis den bliver skåret i 10 stykker er hvert stykke 260 kalorier.

  af den gode slags vil jeg så tilføje….

  det er i hvert fald det værd hvis maner på minus sukker og mel….

  hannah

 10. hannah

  glemte lige at tilføje, at vi har en lokal grøthandler her, der sælger dadelpasta. Altså dadelmasse. en pakke med 500 gram koster 25 kroner, og det kan skæres som man ønsker. det er også supernemt at blødgøre i ovn eller mikroen hvis man er til den.
  hannah

 11. Katrine Johansen

  Hvad er ”85 gram kakao” er det rå kakao lavet til pulver eller snakker vi kakaobønner eller hvordan og hvorledes ?

  • Line

   Hej Katrine!

   Det er helt almindeligt kakaopulver – sådan noget som du også ville smide i en almindelig chokoladekage (dvs. at det ikke nødvendigvis er råt, men det er fx heller ikke tilsat sukker).

   – Line

 12. Gitte Jørgensen

  Hej.

  Har bestemt mig for at prøve denne kokos kage uden mel og sukker..men har ikke kokosolie i huset… hmm kan man bruge noget andet fx. palmin tror du..eller det kokosolien der giver smag til kagen..?

  Hilsen Gitte

  • Line

   Hmmm … kokosolien giver helt sikkert noget af smagen (og oh, hvilken smag!), men næppe det hele. Jeg har aldrig prøvet at bruge palmin – i noget som helst, faktisk, nu jeg tænker over det – så jeg har ingen fornemmelse af, om det vil fungere eller ej.

   Men min umiddelbare tanke er: Prøv det! Det kan vel næppe gå helt galt 😉

Der er lukket for kommentarer.