Menu Luk

Kokos-kakao-kage – uden mel og sukker

Det ser godt ud. Og det smager sørme også godt. Det var alligevel heldigt ...
Print mig

Jeg har masser af opskrifter på kager uden mel og sukker her på bloggen, men kokos-kakao-kagen er en af mine første. Hvis jeg selv skal sige det, holder den stadig noget så gevaldigt. Jeg lavede på et tidspunkt en opgraderet version – Djævelsk kokos-kakao-kage – samt en PCO-/diabetes-venlig version. Og så har jeg også en anden mælke- og glutenfri chokoladekage, som er afsindigt populær, nemlig Snydepelsens svampede chokoladekage.

Men først: Kokos-kakao-kagen!

Ingredienser
400 g bløde eller udblødte dadler uden sten
75 g kokosolie
1 banan
4 spsk kokosmel
85 g kakao
Korn af en vaniljestang
6 æg

  • Smid alle ingredienserne i en foodprocessor og bland det godt i nogle minutter.
  • Smør en form og hæld dejen heri. Jeg bruger en aflang form, der kan rumme ca. 1,5 liter.
  • Bag i ovnen i ca. 40-45 min. ved 175 grader varmluft.
Posted in Bagværk, Chokolade, Dessert, Glutenfri, Kage, Laktosefri / Mad uden mælk, Line anbefaler, Lines kager - uden mel og sukker, Nøddefri, Opskrift, Sojafri, Sødt, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegetar