Menu Luk

Kokoskakaokage – glutenfri og PCO-/diabetesvenlig

Her ser du resultatet af min kage-desperation en fredag eftermiddag
Print mig

Kokoskakaokagen her startede faktisk i en ikke-PCO-venlig daddel-version, der lidt senere dukkede den op med en djævelsk creme. Men alt dét er du nok ligeglad med, hvis du spiser PCO-venligt. I så fald vil du sikkert meget hellere høre, at jeg også har en PCO-venlig æblekage på bloggen, og at der er flere PCO-venlige kager i min digitale kogebog ‘PCO-venlige opskrifter – din genvej til nem og naturlig hverdagsmad‘.

Men allerførst skal du selvfølgelig have lov til at bage din kokoskakaokage:

Ingredienser
400 g tørrede, usvovlede abrikoser
75 g kokosolie
1 banan
4 spsk kokosmel
85 g kakao
Korn af en vaniljestang
6 æg

 • Kom abrikoserne i en skål og hæld kogende vand på, så det lige knap og nap dækker abrikoserne. Dæk skålen til og stil den til side i mindst en time – evt. på køl natten over.
 • Hæld så vandet fra abrikoserne (gem evt. væden til at søde fx smoothies eller kaffe med). Saml abrikoserne samt resten af ingredienserne i blender/foodprocessor og kør dejen godt sammen: Giv gerne hele molevitten flere minutter.
 • Smør en form med kokosolie og kom dejen heri. Jeg bruger en aflang form, der kan rumme ca. 1,5 liter.
 • Bag kagen i ovnen i ca. 40-45 min. ved 180 grader (varmluft).
Posted in Bagværk, Chokolade, Dessert, Glutenfri, Kage, Laktosefri / Mad uden mælk, Lines kager - uden mel og sukker, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Sojafri, Sødt, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegetar

2 Comments

 1. Maria

  Hej Line, den ser smaddergod ud, den må jeg prøve! Hvorfor er abrikoser bedre end dadler, når man har PCO?

  • Line

   Hej Maria!

   Dadler er så søde (deres glykæmiske indeks, som det hedder, er højt), at de sætter lige så meget gang i blodsukkeret som raffineret sukker og hvidt hvedemel – og netop blodsukkeret skal man holde i ro, når man har PCO:

   Blodsukker trigger insulin, der er et hormon, som så – i store mængder og/eller hvis man har meget følsomme æggestokke – kan påvirke æggestokkene negativt.

   Tørrede abrikoser har et lavere glykæmisk indeks, hvorfor blodsukkeret forholder sig mere i ro, når man spiser dem. Man skal dog stadig holde igen, for i større mængder kan også abrikoserne trigge et for højt blodsukker. Rettere sagt: Lad være med at spise hele kagen på én gang! 😉

   Mange hilsner,
   Line

   PS Tror i øvrigt, det er første gang, jeg har brugt ordet ‘æggestok’ her på bloggen – men én gang skal jo være den første. Eller noget … 😀

Der er lukket for kommentarer.