Menu Luk

Kokoskugler – nemme og naturligt søde

De her kokoskugler smager - trods deres sundhed - overraskende godt
Print mig

Kokoskugler på dadler slår havregrynskuglerne!

… hvis du spørger mig, altså. Jeg brugte en imponerende stor del af mine teenageår i 90’erne på at lave de klassiske havregrynskugler med smør og sukker. I løbet af mine 20’ere blev jeg mere og mere kost-bevidst, og sørme om jeg ikke opdagede, at der findes glimrende sunde alternativer til det hvide sukker. For kan vi ikke godt blive enige om, at dadler rimeligt meget er naturens nærmest flabede svar på slik? Og kan vi ikke også godt blive enige om, at kokoskugler lavet på dadler smager åndssvagt godt?

Glimrende, så er vi enige om det. Dermed er du klar til at lave en omgang kokoskugler, er du ikke?

Opskriften herunder er helt klassisk, men jeg har også nogle frække varianter, fx mokka-kuglerne, en jule-version af kokoskuglerne og så de lidt større og meget Jack Sparrow-agtige romkugler.

Velbekomme!

8-10 kugler, men opskriften kan snildt ganges op

Ingredienser

50 g bløde eller tørrede dadler uden sten
40 g kokosmel
1,5 spsk kakao
1 spsk kokosolie

Sådan laver du nemt kokoskugler

FORBEREDELSE hvis du bruger tørrede dadler: Mindst en time før – gerne natten over – skal du sætte dadlerne i blød. Kom dem i en skål og overhæld med kogende vand til dadlerne lige præcis er under vand. Dæk skålen til og sæt den på køl.

  • Kør alle ingredienserne sammen i en blender/foodprocessor.
  • Rul til kugler (rul evt. de færdige kugler i enten kakao eller kokosmel).
  • Smid på køl.
  • Spis.

Tip: Du kan også bruge bløde dadler

Kilde: Opskriften er inspireret af Pia Krøyers opskrift på chokolade- og kokosbarer i opskriftsbogen ’Sundt sødt’

Bidt af en gal daddel?

Hvis du efter at have lavet de her kokoskugler er blevet helt vild med sundt sødt lavet på dadler, så vil jeg pege dig diskret i retning af alle de mange kager, kugler og konfekt-agtige sager, jeg har opskrifter på her på bloggen. Go’ fornøjelse!

Posted in Chokolade, Glutenfri, Kage, Laktosefri / Mad uden mælk, Line anbefaler, Lines kager - uden mel og sukker, Nøddefri, Opskrift, Snack, Sojafri, Sødt, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegansk, Vegetar

4 Comments

    • Line

      Hej Josefine!

      Tænker, at du måske har postet kommentaren på en forkert opskrift? Kuglerne her skal nemlig ikke bages 😉

      Anyway, så gælder det både for kager og kugler, at du, ja, skal erstatte dadlerne med noget andet, hvis du ikke vil have dem med: Dadlerne giver nemlig både sødme og … øh, fyld/bid/struktur/eller hvad man nu skal kalde det.

      Rosiner eller anden tørret og sød frugt, udblødt på samme måde som dadlerne, kan sikkert bruges.

      De bedste hilsner,
      Line

Der er lukket for kommentarer.