Menu Luk

Solskinskugler – naturligt søde kokoskugler med orangesmag

Sommerlige kokoskugler, perfekte til den weekend-kaffe, du skal indtage på terassen (hvis du har sådan én, altså)
Print mig

12-14 stk.

Ingredienser
100 g tørrede dadler uden sten
½ dl kogende vand
½ dl friskpresset appelsinsaft (ca. 1 appelsin)
Revet skal af 1 øko-appelsin
¾ dl kokosmel (til at rulle i)
60 g kokosmel (til dejen)
3½ spsk kakao
2 spsk kokosolie
½ tsk vaniljepulver

Forberedelse – mindst en time før, gerne dagen inden:

  • Riv skallen af appelsinen og saml resultatet i en lille bøtte. Tilføj kokosmel (¾ dl kokosmel) og bland godt. Dæk bøtten til og sæt den på køl.
  • Pres saften af den nu skallede appelsin.
  • Kom så dadlerne i en lille skål og hæld først det kogende vand, dernæst appelsinsaft på dem: Dadlerne er nu næsten dækket af en lun appelsin-væske. Dæk skålen til og sæt den på køl.

Tril dine kugler:

  • Pil dadlerne op af appelsin-væsken (som du kan gemme til fx en smoothie) og kom dadler, kokosmel (de 60 g), kakao, kokosolie og vaniljepulver i en foodprocessor.
  • Lad den køre til det hele samler sig til en stor, brun klump.
  • Tag nu din blanding af kokosmel og appelsinskal ud af køleskabet og hæld det i en underkop eller lille tallerken.
  • Omform den store, brune klump til mindre, runde kugler, som du triller i dit appelsin-kokosmel, så de bliver fint orange.
  • Sæt gerne kuglerne på køl, inden de skal spises (hvis du kan vente, altså).

Psssst … jeg har flere naturligt søde opskrifter i min lille kagebog, ‘Søde sundheder – nemme kager uden mel og sukker’.

Posted in Chokolade, Glutenfri, Kage, Laktosefri / Mad uden mælk, Lines kager - uden mel og sukker, Nøddefri, Opskrift, Snack, Sojafri, Sødt, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegansk, Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.