Menu Luk

Kokossnitte – dessertkage uden mel og sukker

Jeg tror allerede, jeg ved, hvad desserten til nytårsaften bliver her i huset ...
Print mig

Bund:
100 g dadler
50 g rosiner
1,5 dl vand
50 g kokosmel
40 g kokosolie
1 æggehvide

Karamellage:
Daddel-rosin-sirup*
20 g kokosolie
1 dl kokosmælk

Overtræk:
80 g mørk chokolade** med mindst 70 % kakao
5 g kokosolie

* Du laver helt automatisk denne sirup selv – se blot instruktionerne nedenfor

** Hvis du er meget følsom over for gluten, mælk, soja og/eller nødder skal du passe på chokoladen: De fleste mørke chokolader indeholder spor af en eller flere af disse ingredienser. Man kan som oftest få helt ‘rene varer’ i helsekostforretninger (men, oh boy, de koster!)

  • Start dagen før snitterne skal spises: Læg dadler og rosiner i en skål eller beholder og overhæld dem med 1,5 dl kogende vand. Læg låg på og sæt blandingen på køl i et døgns tid.
  • Hæld væden fra daddel-rosin-blandingen over over i en lille gryde: Det er nemlig væden her, der skal blive til din daddel-rosin-sirup. Klem gerne dadler og rosiner lidt, så de bliver så tørre som mulige.
  • Mens du samler ingredienserne til bunden, sætter du forsigtigt væden i gryden til at koge: Sæt gryden på middelvarme, hold øje med den og rør jævnligt. Når først væden koger, skal det kun koge et par minutter. Finten er sådan set bare, at der skal være ca. halvt så meget – måske endda lidt mindre – væske tilbage i gryden. Uden at det brænder på, altså 😉 Tag gryden af varmen, når du er i mål.
  • Du samler dejen til bunden ved at smide dadler, rosiner, kokosmel, kokosolie og hviden fra et enkelt æg i en blender. Blend det hele godt sammen: Lad gerne maskinen køre et par minutter – stop evt. engang imellem og skrab dej ned fra siderne.
  • Når dejen er blevet til en jævn masse, fordeler du den i bunden af en smurt form eller et ildfast fad på ca. 20 x 20 cm. Glat gerne dejen ud, så overfladen bliver jævn.
  • Bag bunden ved 180 grader (varmluft) i 20 min.
  • Mens bunden bager, vender du næsen mod den daddel-rosin-sirup, du lige har tryllet frem i gryden: Sæt gryden tilbage på varmen, men skru kraftigt ned – en 1’er er rigeligt. Smelt først kokosolien og brug et piskeris til at røre jævnligt i mens. Hæld så kokosmælken i – stadig mens du pisker jævnligt.
  • Når bunden er bagt færdig, tager du den midlertidigt ud af ovnen. Hæld den færdige karamellage fra gryden ud over bunden.
  • Sæt formen/fadet tilbage i ovnen og giv det hele 20 min. mere.
  • Når kagen har bagt færdig, skal den køle af.
  • Smelt til sidst chokoladen over svag varme sammen med den lille klat kokosolie. Rør de to ting godt sammen og hæld til sidst chokolademassen over kagen. Sørg for at chokoladen lægger sig i et jævnt lag.
  • Stil kagen i køleskabet og server den afkølet – gerne sammen med en masse friske bær.

En tak til min kollega, Hanne, fordi jeg måtte låne hendes opskrift på Caramel Slices (der har gået sin sejrsgang på arbejdspladsen), så jeg kunne manipulere denne helseudgave af kagen frem 🙂

PS Jeg beklager i øvrigt, at det er så lang tid siden, jeg sidst har smidt kageopskrifter på bloggen, men de kage-eksperimenter, jeg har haft gang i i det sidste halve års tid er alle røget eksklusivt i den lille kagebog, jeg har på vej. Men NU var der altså endelig en, der kunne ryge online. Håber, I kan li’ den 🙂

Posted in Bagværk, Chokolade, Dessert, Glutenfri, Kage, Laktosefri / Mad uden mælk, Line anbefaler, Lines kager - uden mel og sukker, Nøddefri, Opskrift, Sojafri, Sødt, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.