Annonce
Menu Luk

Min mors kransekage

Min mors kransekage, som den så ud i anledning af nytåret 2012/13
Print mig

Som titlen antyder, er det her min mors opskrift. Jeg laver hæderlig mad. Min mor laver genial mad – og hendes hjemmelavede kransekage har altid været fantastisk – så det er lidt en ære, at jeg har fået lov til at lægge hendes opskrift online. Tak, Mor!

Bagdelen ved at have smagt min mors kransekage er dog, at købt kransekage aldrig bliver det samme igen. Nu er du advaret.

PS Jeg har selv leget med et sundt (og yderst velsmagende) alternativ til kransekagen – jeg har kaldt det for en ‘kransekrumpel‘. Og den kommer i øvrigt også i en nøddefri version (i tilfælde af at du har problemer med den slags).

Men tilbage til den klassiske kransekage:

Ingredienser
1 kg marcipan*
ca. 250 g flormelis + lidt ekstra til at rulle stængerne i
3-4 æggehvider

Portionen her kan skaléres op eller ned (nok mest ned – der bliver ret meget kransekage ud af denne her portion, lad mig sige det sådan).

* Har du problemer med gluten, skal du passe på her: Vær sikker på, at du bruger en glutenfri marcipan.

Pynt
Mørk chokolade
Glasur, dvs. flormelis og vand

Vil du lave et kransekage-tårn?
Så kan du downloade denne instruktion – incl. skabeloner [.pdf]

  • Start med at rive alt marcipanen groft, og ælt den derefter sammen med halvdelen af sukkeret og halvdelen af æggehviderne.
  • Tilføj herefter først lidt af det ene, så lidt af det andet, indtil dejen har konsistens lidt a la pizzadej: Den må ikke klistre, men den må heller ikke være for hård.
  • Tril dejen til stænger i en passende størrelse, rul stængerne i flomelis og læg dem på en bageplade.
  • Bages i ovnen ved 250 grader i alm. ovn, 210 i varmluft (brug gerne pizzafunktionen – dvs. varmluft+bundvarme – hvis ovnen har sådan en). Giv stængerne ca. 7 min., men hold øje med dem: De skal ud, når de er brune!
  • Lad stængerne køle af.
  • Smelt chokoladen i et vandbad og pensl bunden af stykkerne med et tykt lag. Lad størkne i køleskab og smid til sidst glasur på toppen af stængerne.
  • Spis!
Posted in Bagværk, Chokolade, Dessert, Glutenfri, Line anbefaler, Opskrift, Sojafri, Sødt, Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.