Annonce
Menu Luk

Kransekrumpel – kransekagens frelste fætter

Kransekrumpel: Rustik kransekage - der tilmed snerper hen ad det sunde
Print mig

Okay, jeg indrømmer blankt, at der er ved at gå sport i at lave søde sager uden brug af mel og sukker hjemme i mit muntre køkken. Og når det nu snart er nytår, blev jeg selvfølgelig nødt til at forsøge mig med at kransekage-alternativ.

Og det lykkedes. Sgu!

OPDATERING: Jeg har en forbedret udgave af krumpel-opskriften lige her. Den bliver mere fast i det og er mindre rustik – og dermed tættere på den klassiske kransekage

Ingredienser
50 g mandler el. cashewnødder
200 g bløde eller udblødte dadler
2 æggehvider
+ Lidt kokosolie til at smøre bagepapiret med

Pynt
60 g chokolade* med 70 % kakao

  • Hak dadlerne groft.
  • Finhak nødderne på en foodprocessor eller i en stavblender.
  • Kør dadler, nødder og æggehvider godt sammen i en blender/foodprocessor: Dejen skal blive lysebrun og lidt ‘fluffy’, og dadlerne skal være så finthakkede som muligt.
  • Læg papir på en bageplade og smør lidt kokosolie på papiret, så stængerne ikke hænger i, efter de er blevet bagt.
  • Læg* dejen i 6 stænger på bagepapiret og bag stængerne i 15 min. ved 180 grader i en varmluftovn.
  • Lad stængerne køle af og smelt til sidst chokoladen i et vandbad: Pynt stængerne med chokoladen, på samme måde som du ville pynte en kransekage med glasur.

* Dejen er både splattet og klistret, så det ville være forkert at bruge verber som ‘trille’ eller ‘rulle’ her; ‘fægte hektisk med fingrene eller måske med et par skeer’ er nok en mere korrekt betegnelse. Men det er kampen værd: Resultatet smager dæleme godt, hvis jeg selv skal sige det!

PS Jeg har også en opskrift på en helt almindelig – og temmelig forrygende – kransekage: Nemlig min mors opskrift på kransekage. Og så har jeg lavet en nøddefri version af krumplen.

* Hvis du er meget følsom over for gluten, mælk, soja og/eller nødder skal du passe på chokoladen: De fleste mørke chokolader indeholder spor af en eller flere af disse ingredienser. Man kan som oftest få helt ‘rene varer’ i helsekostforretninger (men, oh boy, de koster!)

Posted in Bagværk, Chokolade, Dessert, Glutenfri, Kage, Laktosefri / Mad uden mælk, Line anbefaler, Lines kager - uden mel og sukker, Opskrift, Sojafri, Sødt, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegetar

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.