Menu Luk

Rustik krydderkage – uden mel og sukker

Krydderkage på den rustikke måde
Print mig

Ingredienser
400 g dadler uden sten – evt. udblødte
200 g mandler (eller andre nødder)
1 banan
6 æg
75 g kokosolie
4 spsk kokosmel
Korn af 1 stang vanilje – eller 1 tsk vaniljepulver
2 tsk kanel
1 tsk kardemomme
2-3 nip fint salt
40 g mandelflager til drys

  • Hak nødderne groft og skrab kornene ud af vaniljestangen.
  • Kør derefter alle ingredienser – undtagen mandelflagerne – godt sammen på en foodprocessor (det tager et par minutter).
  • Kom dejen i en smurt springform, drys med mandelflagerne, og bag kagen i 30-40 min. ved 175 grader (varmluft).

Opskriften er min tilpassede kage-version af Pia Krøyers opskrift på kryddermuffins i opskriftsbogen ’Sundt sødt’.

Posted in Bagværk, Dessert, Glutenfri, Kage, Laktosefri / Mad uden mælk, Lines kager - uden mel og sukker, Opskrift, Sojafri, Sødt, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegetar