Annonce
Menu Luk

Krydderkage á la Blender – uden mel og sukker

Elegant ser den ud, den krydderkage - ingen ville gætte på, at den er lavet i en blender
Print mig

Okay, måske er det smartere at lave denne her kage på en foodprocessor end en blender. Jeg har i hvert fald hørt om mennesker, der med tiden har kørt deres blender i sænk ved at mose lidt for meget tørret frugt i den. Men hvad enten du bruger foodprocessor eller blender er denne kage dejligt nem at lave.

Det er i øvrigt en – endnu – nemmere version af den i forvejen nemme Rustikke krydderkage. Og så har jeg faktisk lidt flere krydderkager ud over dét #knockyourselfout

Men tilbage til blenderkagen:

Ingredienser
400 g dadler uden sten
150 g mandelmel
1 banan
6 æg
75 g kokosolie
4 spsk groft kokosmel
1 tsk vaniljepulver
3 tsk kanel
1½ tsk kardemomme
2-3 nip fint salt

Hvis du bruger tørrede dadler: Mindst en time før – gerne natten over – skal du sætte dadlerne i blød. Kom dem i en skål og overhæld med kogende vand til dadlerne lige præcis er under vand. Dæk skålen til og sæt den på køl.

  • Kom alle ingredienser i en blender/foodprocessor (undtagen daddel-vandet, hvis du har udblødt dadlerne – til gengæld kan du med fordel komme vandet i enten kaffen eller en smoothie).
  • Blend. Giv det et par minutter (stop evt. og skrab lidt ned fra kanterne en enkelt gang eller to).
  • Kom dejen i en smurt springform (Ø ca. 24 cm) og bag kagen i 40 min. ved 175 grader (varmluft).
  • Lad kagen køle af.
  • Spis.
Posted in Bagværk, Dessert, Glutenfri, Kage, Kager: Glutenfri og lidt sundere, Laktosefri / Mad uden mælk, Lines kager - uden mel og sukker, Opskrift, Sojafri, Sødt, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.