Annonce
Menu Luk

Duksens krydderkage – glutenfri og PCO-venlig

Den er lidt dukse-agtig, krydderkagen: Uden mel og uden sukker - men den er fræk nok til at smage godt
Print mig

Duksens krydderkage er ikke bare en af bloggens mest populære kager, den har også haft en slags offentlig debut – lidt ligesom man i gamle dage præsenterede unge damer til et ‘coming out’-bal. Hvis du er en af de heldige, der var med til Farmorfabrikkens første strikkeklub i sin tid, så har du rent faktisk overværet det og måske ligefrem smagt kagen.

Den aften kunne man også hygge sig med min min kokos-kakao-kage, og siden har jeg fået lidt flere – glutenfri! – krydderkager på bloggen også. Hvad siger du fx til Krydderkage a la Blender? Eller måske den her Mørke krydderkage, som er en af mine personlige favoritter?

Nåhmen, det var jo egentlig Duksens krydderkage, vi kom fra!

Ingredienser
1 banan
100 g svesker*
60 g kokosmel
3 æg
40 g kokosolie
Revet skal af 1 lime
2 tsk kardemomme
1 tsk kanel

* Hvis sveskerne er lidt hårde i det, kan du med fordel lægge dem i blød, inden du skal bruge dem: Hæld lidt kogende vand over dem og sæt dem på køl i mindst en time. Hæld vandet fra, inden du bruger sveskerne i kagen. Bløde svesker kan bruges uden sådan et forarbejde 😉

  • Smid alle ingredienserne i en blender/foodprocessor.
  • Blend.
  • Hæld dejen i en velsmurt form på ca. 1 L.
  • Bag kagen  i 30 min. ved 180 grader (varmluft).
Posted in Bagværk, Dessert, Glutenfri, Kage, Laktosefri / Mad uden mælk, Line anbefaler, Lines kager - uden mel og sukker, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Sojafri, Sødt, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegetar

12 Comments

    • Line

      Hej Maja, det er det fine kokosmel, dvs. den slags der også er på fx flødeboller. Jeg tror nok, det andet teknisk set hedder kokosflager eller kokoschips 😉

  1. Maja Isabella Terman Kyndesen

    Tak for svar det er fordi der findes endnu finere kokosmel end dette 🙂 fra urthe gram, men fino jeg har fundet ud af hvad du mente 🙂

    Vil prøve den til i aften 🙂

  2. Britta

    Hvordan ved man kagen er færdig??
    Nu den er blevet kold, synes jeg den skulle have haft lidt mere. Jeg stak en strikkepind i den, men det kan man måske ikke bruge på denne slags kager??

    • Line

      Jeg bruger selv strikkepindetricket og oplever, at det virker – så måske er det mere en smagssag ift. hvor længe den skal have 🙂

    • Line

      Hej Marie!

      Hvor mange personer der er til, afhænger jo lidt af hvor mange stykker, man skærer den ud i – og måske dermed også, hvor kagesultne de pågældende personer er 😉

      Portionen her burde nu kunne gøre i hvert fald 4-6 personer glade, men du kan sagtens gange op: Jeg har fx selv haft den ganget dobbelt op og bagt den i en lille bradepande. Dét gav mulighed for at skære ud i mindre hapser, som så kunne komme i 20 forskellige munde (men som sagt: Det var små hapser – ikke store, velvoksne kagestykker).

      Mange hilsner,
      Line

  3. Catalina Cocan

    Hej.

    Jeg ved ikke lige hvad der skete med min kage.
    Jeg gjorde ligesom det stod på opskriften og kagen er FLAD! fuldstændig…

    • Line

      Hmm… ingen af mine sukkerfri kager hæver særlig meget, fordi der hverken er mel eller bagepulver i, så de bliver aldrig rigtigt høje.

      Hvis din kage blev meget flad, vil jeg næsten gætte på, at du har haft fat i en lidt for stor form 🙂

      Mange hilsner,
      Line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.