Duksens krydderkage er ikke bare en af bloggens mest populære kager, den har også haft en slags offentlig debut – lidt ligesom man i gamle dage præsenterede unge damer til et ‘coming out’-bal. Hvis du er en af de heldige, der var med til Farmorfabrikkens første strikkeklub i sin tid, så har du rent faktisk overværet det og måske ligefrem smagt kagen.
Den aften kunne man også hygge sig med min min kokos-kakao-kage, og siden har jeg fået lidt flere – glutenfri! – krydderkager på bloggen også. Hvad siger du fx til Krydderkage a la Blender? Eller måske den her Mørke krydderkage, som er en af mine personlige favoritter?
Nåhmen, det var jo egentlig Duksens krydderkage, vi kom fra!
Ingredienser
1 banan
100 g svesker*
60 g kokosmel
3 æg
40 g kokosolie
Revet skal af 1 lime
2 tsk kardemomme
1 tsk kanel
* Hvis sveskerne er lidt hårde i det, kan du med fordel lægge dem i blød, inden du skal bruge dem: Hæld lidt kogende vand over dem og sæt dem på køl i mindst en time. Hæld vandet fra, inden du bruger sveskerne i kagen. Bløde svesker kan bruges uden sådan et forarbejde 😉
- Smid alle ingredienserne i en blender/foodprocessor.
- Blend.
- Hæld dejen i en velsmurt form på ca. 1 L.
- Bag kagen i 30 min. ved 180 grader (varmluft).