Annonce
Menu Luk

Kvik-kasserolle med kokos, kål og rejer – nem gryderet

Kvik-kasserollen er en varm, krydret og nem gryderet. Det er vel en klassisk win-win-win-situation.
Print mig

Smager fremragende og tager ingen tid at lave

Der er god grund til, at jeg har døbt denne opskrift ‘Kvik-kasserolle’. Det er nemlig en velsmagende og nem gryderet, der giver dig en super-hurtig vej til aftensmad til ca. 4 personer. Den er tilmed temmelig sund!

Du skal ikke lade dig skræmme af, at der er en pokkers masse kål involveret. Hvis du ikke allerede har stiftet bekendtskab med ovnbagt kål, venter der dig en behagelig overraskelse. Ovnbagt kål er nemlig milevidt fra prut-fornemmelsen af kogt kål – vi taler sødme og blødt knas her!

Jeg har  i øvrigt andre nemme måder at få aftensmad på, fx Carne Con Coffee eller den cremede sellerisuppe med hvidvin og hvidløg. Men først skal du lave en omgang kvik-kasserolle, ja?

4 personer

Ingredienser

2 små rødkål (eller anden kål)
2 fed hvidløg
1 ds kokosmælk (4 dl)
2 spsk tahin
Saft af ½ lime
1 tsk sød paprika
½ tsk røget paprika
½ tsk stødt spidskommen
½ tsk lakridsrodspulver
¼ tsk stødt muskat
¼ tsk cayennepeber
600-700 g rejer
Salt og peber
Kokosolie til at stege i

Hvordan du hurtigt laver en nem gryderet

  • Start med at snitte kålen i små, tynde strimler og fordel dem i en dyb bradepande, hvor du vender dem i salt og peber.
  • Bag kålen i en forvarmet ovn ved 180 grader i 20-25 min.
  • Mens kålen bager, skærer du hvidløgene i tynde skiver og gør dig derefter klar til at samle noget sovs!
  • Svits hvidløgene i nogle minutter i en stor klat kokosolie på bunden af en sautépande.
  • Kom derefter kokosmælk, tahin, limesaft og alle krydderierne med op i sautépanden og varm det ved middelvarme, mens du pisker ingredienserne godt sammen med et piskeris.
  • Smag sovsen til, alt imens du hælder vandet fra rejerne, som du derefter kommer op i sovsen.
  • Varm sovse-reje-blandingen godt igennem – smag også lige på det igen – inden du kommer den færdigbagte kål derned.
  • Bland det hele godt, inden du serverer.
Posted in Aftensmad, Fisk og skaldyr, Glutenfri, Laktosefri / Mad uden mælk, Line anbefaler, Nemt og hurtigt, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.