Menu Luk

Kylling i kål og karry

Hvis du vælger rødkål til din Kylling i kål og karry kommer der lidt mere knald på farverne
Print mig

Ingredienser
2 løg
2 spsk karry*
6-700 g kylling
1 hønsebouillonterning*
4 dl kokosmælk
3-4 porrer
1-2 ‘hoveder’ broccoli
1 stort eller 1½ lille kålhovede (rød, hvid – eller begge dele)
Kokos- eller olivenolie
Salt og peber

  • Skær løgene i tynde både, broccolien i små buketter og porrene i tynde skiver. Skær kyllingen i store tern.
  • Svits løg og karry i et par minutter i en god klat olie. Tilføj kyllingen, og lad det hele stege, til kyllingen ikke længere er rå.
  • I mellemtiden kan du gå i gang med at finsnitte kålen (det er nemmest på en foodprocessor).
  • Tilføj nu bouillon og kokosmælk til kyllingen, og lad det hele koge op uden låg. Smag til med salt og peber.
  • Lad nu broccoli og porrer følge med ned til kylling-og-karry-sovsen, bland det hele godt, og lad det så koge i nogle minutter under låg.
  • Mens det koger, svitser du kålen på en varm pande og i en klat olie i nogle minutter. Giv samtidig kålen en omgang salt og peber. Det er i øvrigt en god idé at svitse den ad to omgange – der er ret meget kål …!
  • Smag til sidst kylling-og-karry-sovsen til en sidste gang.
  • Server retten ved at bruge kålen, som du ville bruge ris til ‘almindelig’ kylling i karry.

* Husk at bruge en glutenfri bouillon – eller evt. fond – hvis du har problemer med gluten. Karryen skal du i øvrigt også passe på.

Posted in Aftensmad, Glutenfri, Kød, Laktosefri / Mad uden mælk, Line anbefaler, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.