Menu Luk

Kylling i karry med kokosmælk og kål-ris

Tips til flere grøntsager, siger du? Hvorfor ikke blande dem i kylling i karry med kokosmælk? Denne version er fyldt med grønt og har kål-ris som tilbehør.
Print mig

En grønnere version af kylling i karry

Indrømmet, vi er RET store grøntsags-fans hjemme hos os. Vi har forlængst kylet både ris, korn og kartofler ud af køkkenet til fordel for uanede mængder af grønt. Derfor er Tips til flere grøntsager, siger du? Hvorfor ikke proppe dem ind i en omgang kylling i karry med kokosmælk? Min version her proppet med grønt og har kål-ris.Jeg laver i øvrigt kylling i karry med kokosmælk og ikke fx fløde, både fordi det virker mest originalt, og fordi jeg desværre ikke kan tåle mejeriprodukter (hvilket forklarer, hvorfor bloggen generelt svømmer over af kokosmælk).

Jeg har andre eksempler på klassiske retter, hvor jeg har hevet de klassiske kulhydrater ud og erstattet dem med grøntsager. Var det fx noget med en alternativ spaghetti-carbonara-opskrift eller en god gammeldags spaghetti-og-kødsovs? Er du bare generelt karry-fan og vil gerne have en hel kødfri version af kylling i karry, peger jeg diskret på min kikærter i karry – den kan altså også noget.

Men det var den dér kylling i karry og kokosmælk, vi kom fra.

4 personer

Ingredienser

1 stort eller 1½ lille kålhovede (rød, hvid – eller begge dele)
2 løg
2 spsk karry*
6-700 g kylling
1 hønsebouillonterning*
4 dl kokosmælk (1 ds)
3-4 porrer
1-2 ‘hoveder’ broccoli
1 tsk æblecidereddike
1 tsk honning eller lakridsrodspulver
God olier, fx kokos-, sesam- eller olivenolie
Salt og peber

* Husk at bruge en glutenfri bouillon – eller evt. fond – hvis du har problemer med gluten. Karryen skal du i øvrigt også passe på.

Sådan laver du nemt kylling i karry med kokosmælk

  • Start med at finsnitte kålen (det er nemmest på en foodprocessor). Fordel den derefter i en dyb bradepande, hvor du vender kål-risene i lidt olie samt rigeligt salt og peber. Tænd også ovnen på 180 grader (varmluft).
  • Skær løgene i tynde både, broccolien i små buketter og porrene i tynde skiver. Kyllingen skal i semi-store tern.
  • Ovnen burde være varm nu, så bradepanden skal derind, så kål-risene kan blive bagt i 30 min. Vend dem gerne rundt, når ca. halvdelen af tiden er gået.
  • Svits løg og karry i et par minutter i en god klat olie. Tilføj kyllingen, og lad det hele stege, til kyllingen ikke længere er rå.
  • Tilføj nu bouillon og kokosmælk til kyllingen, og lad det hele koge op uden låg. Smag til med salt og peber.
  • Lad nu broccoli, porrer, æblecidereddike, honning/lakridsrodspulver, salt og peber følge med ned til kylling-og-karry-sovsen. Bland det hele godt, og lad det koge i nogle minutter under låg.
  • Smag til sidst kylling-og-karry-sovsen til en sidste gang.
  • Server retten ved at bruge kålen, som du ville bruge ris til almindelig kylling i karry.
Posted in Aftensmad, Glutenfri, Kød, Laktosefri / Mad uden mælk, Line anbefaler, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF