Menu Luk

Lines Legendariske Chokoladekage

Her er den Legendariske Chokoladekage blevet pyntet med tyk chokoladeglasur samt et mindre utal af M&M's. Det gjorde den ikke dårligere ...
Print mig

Pssst…

Hvis du er på jagt efter en glutenfri chokoladekage, skal du prøve Snydepelsens svampede chokoladekage. Eller denne raw brownie.

Og nu til sagen. Eller rettere: Kagen. Der altså IKKE er glutenfri!

Ingredienser
250 g blødt smør
350 g sukker
4 æg
500 g hvedemel
4½ tsk bagepulver
1 dl kakao
3 tsk vaniliesukker
3 dl mælk

Er man ekstra fræk, kan man også smide hakket, mørk chokolade i dejen.

Glasur
Flormelis
Kakao
Vand

  • Smør og sukker røres sammen.
  • Tilsæt æggene et ad gangen.
  • Bland mel, bagepulver, kakao og vanilie og rør det i dejen skiftevis med mælken.
  • Hæld enten hele dejen i en stor bradepande, eller fordel dejen i en springform (Ø 24 cm) og en 1 L-form.
  • Chokoladekagen bages ved 170 grader – i ca. 45 min. (bradepande) eller ca. 55 min. (springform + 1 L-form). Prik i dejen en strikkepind eller en stegegaffel: Kagen er færdig, når der ikke længere følger ubagt dej med op.
  • Når kagen er kølet af, pyntes den med alt for meget chokoladeglasur. Glasuren må kun kunne løbe langsomt og trægt af skeen, og der skal så meget kakao i, at glasuren bliver helt mørkebrun.

NB! Hvis nogen synes, opskriften minder voldsomt meget om Karolines Klassens time-kage – og i øvrigt synes, at netop Klassens time-kage er noget tørt stads – så er det fuldstændig korrekt, at det er samme opskrift, det er bare nogle andre bagetider. Og når man bager chokoladekagen i kortere tid, bliver den ikke tør – tværtimod, den bliver blød og svampet!

Det er såmænd ingen ringere end min egen mor, der opdagede det lille trick.

Kagens navn er i øvrigt ikke et udtryk for storhedsvanvid. Det er noget, en veninde har fundet på, så i princippet har jeg intet med det at gøre.

Posted in Bagværk, Chokolade, Nøddefri, Opskrift, Sojafri, Sødt, Vegetar