Annonce
Menu Luk

Lines Morgenmadsdessert – sukkerfri og god til morgenkaffen

Det her er den helt rigtige start på dagen, skulle jeg hilse at sige!
Print mig

Morgenmadsdessert: Den HELT rigtige start på dagen

‘Morgenmadsdessert’. Dér har du et begreb, som det er svært ikke at være fjollet med. I hvert fald hvis man får stykket det sådan sammen, at det både passer til morgenkaffen og er bare sådan nogenlunde sundt. Jeg har i øvrigt andre lignende frugt-desserter, fx den kakao-cremede æble-snack – eller hvad med Abemad 2.0? ?

Nåh, først skal du have at vide, hvad jeg hver morgen afslutter dagens morgenmad med, alt imens jeg slubrer nybrygget kaffe i mig:

Snask-ingredienser – til flere omgange
2 dl kokosmælk
3 tsk kanel
½ tsk vaniljepulver
½ tsk kardemomme

Knas-ingredienser – også til flere omgange
120 g mandler

Fyld-ingrediens – bare til dagens omgang
½ æble

 • Jeg forbereder både snask og knas i forvejen, så jeg altid har noget på køl: Ingredienserne til snasket skal blandes (jeg bruger en melryster), og mandlerne skal ristes i ovnen (25-30 min. ved 150 grader i en varmluftovn). Lad mandlerne køle af, inden du hakker dem groft og hælder dem på bøtte eller glas.
 • Om morgen fjerner jeg kernehuset fra det halve æble, som jeg derefter skær i mindre stykker.
 • Æblestykker blandes med ca. 30 g af snasket og drysses med hakkede mandler.
 • Hæld kaffe op.
 • Spis, drik og vær glad #aaah
Posted in Dessert, Glutenfri, Laktosefri / Mad uden mælk, Line anbefaler, Morgenmad, Nemt og hurtigt, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Populær, Sojafri, Sødt, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegansk, Vegetar

4 Comments

 1. Kristina

  Hej Line!

  TUSIND TAK for denne opskrift. Jeg faldt over den, da jeg prøvede at finde kiss-kost inspiration til min veninde. Men den har vist sig at være mig endnu mere gavnlig end hende.
  Jeg er ved at ændre min livsstil til en mere vegansk, og den her opskrift er bare faldet i så god jord hos mig. Den er lækker og SÅ nem. Mange veganske opskrifter, jeg finder, er kedelige, derfor griber jeg fat med alle lemmer når jeg finder en som er god. Især er det svært for mig at finde noget til min morgenmad og denne morgenmadsopskrift er bare perfekt! Det havde aldrig faldet mig ind at lægge nødder i ovnen i stedet for panden. Endnu en guldmine jeg kan indføre i mine madvaner!

  MANGE TAK!! 😀

  • Line

   Hej Kristina!

   Hvor er det dejligt at høre – tak for de pæne ord! ❤️

   Jeg er faktisk på vej med et morgenmads-indlæg, der dog ikke er vegansk, MEN som indeholder dette lille, frække tip: Agurk + Tomatsalsa + Mandelsmør. Det lyder mærkeligt, men prøv det lige, m’kay.

   Mange hilsner,
   Line

   PS Prøv også ovn-tricket på cashewnødder. Hvis du tør … 😉 #narko

   • Kristina

    Hej igen Line.

    Jamen det skal jeg helt sikkert gøre! Jeg er med på at prøve noget lidt mærkeligt en gang imellem – det er kun et eventyr for smagsløgene. 🙂 Så jeg går videre på opdagelse på din hjemmeside.
    Og ovn-tricket vil jeg bestemt eksperimentere med på så mange nødder jeg kan. Haha. 😀

    Hilsen
    Kristina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.