Annonce
Menu Luk

Lines Morgenmadsdessert – sukkerfri og god til din morgenkaffe

Det her er den helt rigtige start på dagen, skulle jeg hilse at sige!
Print mig

Morgenmadsdessert: Den HELT rigtige start på dagen

‘Morgenmadsdessert’. Dér har du et begreb, som det er svært ikke at være fjollet med. I hvert fald hvis du som jeg stykker det sammen på en sådan måde, at den både passer til din morgenkaffe OG er sund og lækker.

Jeg har faktisk taget begrebet ‘morgenmadsdessert’ så langt, at jeg altid slutter af med netop sådan en, når gemalen og jeg overnatter på hoteller rundt omkring. Her må jeg dog som oftest ‘nøjes’ med at blande frugtstykker med rosiner og kerner, da der aldrig er noget kokosmælk (og jeg kan ikke tåle yoghurt). Det fungerer nu ganske fint alligevel – måske fordi jeg nogle gange er vild og tilføjer marmelade!

Nu vi er ved mine frugtdessert-eskapader, så har jeg opskrifter på andre frugt-desserter på bloggen, fx den kakao-cremede æble-snack og Abemad 2.0. Til jul laver jeg en variant, jeg har døbt Nissens Frugtsalat, og som jeg spiser i stedet for risalamande.

Nåh, først skal du have at vide, hvad jeg hver morgen afslutter dagens morgenmad med, alt imens jeg slubrer nybrygget morgenkaffe i mig:

Snask-ingredienser – til flere omgange
2 dl kokosmælk
3 tsk stødt kanel
½ tsk vaniljepulver
½ tsk stødt kardemomme

Knas-ingredienser – også til flere omgange
120 g mandler

Fyld-ingrediens – bare til dagens omgang
½ æble

Sådan gør du desserten klar til din morgenkaffe

Forberedelse: Jeg forbereder både snask og knas i forvejen, så jeg altid har noget på køl. Ingredienserne til snasket skal blandes (jeg bruger en melryster), og mandlerne skal ristes i ovnen (25-30 min. ved 150 grader i en varmluftovn). Lad mandlerne køle af, inden du hakker dem groft og hælder dem på bøtte eller glas.

  • Om morgen fjerner jeg kernehuset fra det halve æble, som jeg derefter skær i mindre stykker.
  • Æblestykkerne blandes med ca. 30 g af snasket og drysses med de hakkede mandler.
  • Hæld din morgenkaffe op.
  • Spis, drik og vær glad #aaah
Posted in Dessert, Glutenfri, Laktosefri / Mad uden mælk, Line anbefaler, Morgenmad, Nemt og hurtigt, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Populær, Sojafri, Sødt, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegansk, Vegetar

4 Comments

  1. Kristina

    Hej Line!

    TUSIND TAK for denne opskrift. Jeg faldt over den, da jeg prøvede at finde kiss-kost inspiration til min veninde. Men den har vist sig at være mig endnu mere gavnlig end hende.
    Jeg er ved at ændre min livsstil til en mere vegansk, og den her opskrift er bare faldet i så god jord hos mig. Den er lækker og SÅ nem. Mange veganske opskrifter, jeg finder, er kedelige, derfor griber jeg fat med alle lemmer når jeg finder en som er god. Især er det svært for mig at finde noget til min morgenmad og denne morgenmadsopskrift er bare perfekt! Det havde aldrig faldet mig ind at lægge nødder i ovnen i stedet for panden. Endnu en guldmine jeg kan indføre i mine madvaner!

    MANGE TAK!! 😀

    • Line

      Hej Kristina!

      Hvor er det dejligt at høre – tak for de pæne ord! ❤️

      Jeg er faktisk på vej med et morgenmads-indlæg, der dog ikke er vegansk, MEN som indeholder dette lille, frække tip: Agurk + Tomatsalsa + Mandelsmør. Det lyder mærkeligt, men prøv det lige, m’kay.

      Mange hilsner,
      Line

      PS Prøv også ovn-tricket på cashewnødder. Hvis du tør … 😉 #narko

      • Kristina

        Hej igen Line.

        Jamen det skal jeg helt sikkert gøre! Jeg er med på at prøve noget lidt mærkeligt en gang imellem – det er kun et eventyr for smagsløgene. 🙂 Så jeg går videre på opdagelse på din hjemmeside.
        Og ovn-tricket vil jeg bestemt eksperimentere med på så mange nødder jeg kan. Haha. 😀

        Hilsen
        Kristina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.