Menu Luk

Lines Morgenmadsdessert – sukkerfri og god til din morgenkaffe

Det her er den helt rigtige start på dagen, skulle jeg hilse at sige!
Print mig

Morgenmadsdessert: Den HELT rigtige start på dagen

‘Morgenmadsdessert’. Dér har du et begreb, som det er svært ikke at være fjollet med. I hvert fald hvis du som jeg stykker det sammen på en sådan måde, at den både passer til din morgenkaffe OG er sund og lækker.

Jeg har faktisk taget begrebet ‘morgenmadsdessert’ så langt, at jeg altid slutter af med netop sådan en, når gemalen og jeg overnatter på hoteller rundt omkring. Her må jeg dog som oftest ‘nøjes’ med at blande frugtstykker med rosiner og kerner, da der aldrig er noget kokosmælk (og jeg kan ikke tåle yoghurt). Det fungerer nu ganske fint alligevel – måske fordi jeg nogle gange er vild og tilføjer marmelade!

Nu vi er ved mine frugtdessert-eskapader, så har jeg opskrifter på andre frugt-desserter på bloggen, fx den kakao-cremede æble-snack og Abemad 2.0. Til jul laver jeg en variant, jeg har døbt Nissens Frugtsalat, og som jeg spiser i stedet for risalamande.

Nåh, først skal du have at vide, hvad jeg hver morgen afslutter dagens morgenmad med, alt imens jeg slubrer nybrygget morgenkaffe i mig:

Snask-ingredienser – til flere omgange
2 dl kokosmælk
3 tsk stødt kanel
½ tsk vaniljepulver
½ tsk stødt kardemomme

Knas-ingredienser – også til flere omgange
120 g mandler

Fyld-ingrediens – bare til dagens omgang
½ æble

Sådan gør du desserten klar til din morgenkaffe

Forberedelse: Jeg forbereder både snask og knas i forvejen, så jeg altid har noget på køl. Ingredienserne til snasket skal blandes (jeg bruger en melryster), og mandlerne skal ristes i ovnen (25-30 min. ved 150 grader i en varmluftovn). Lad mandlerne køle af, inden du hakker dem groft og hælder dem på bøtte eller glas.

  • Om morgen fjerner jeg kernehuset fra det halve æble, som jeg derefter skær i mindre stykker.
  • Æblestykkerne blandes med ca. 30 g af snasket og drysses med de hakkede mandler.
  • Hæld din morgenkaffe op.
  • Spis, drik og vær glad #aaah
Posted in Dessert, Glutenfri, Laktosefri / Mad uden mælk, Line anbefaler, Morgenmad, Nemt og hurtigt, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Populær, Sojafri, Sødt, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegansk, Vegetar