Menu Luk

Katrines Lortekugler – sundere end du tror

Jeg ved ikke, om jeg giver Katrine helt ret i at de ligner lort - men i virkeligheden er det også lige meget: De smager fremragende!
Print mig

Ingredienser
200 g mandler eller cashewnødder
200 g bløde eller udblødte dadler
1-1,5 spsk kokosolie
Korn af en halv vaniljestang
4 spsk kakao + ekstra kakao til at rulle i
Lakridsrodspulver* til at rulle kuglerne færdige i

  • Finhak først nødderne og kør derefter dadler, nødder, kokosolie, kakao og vaniljekorn godt sammen på en foodprocessor: Maskinen skal køre så længe, at massen samler sig til én stor klump.
  • Rul nu til kugler og rul i første omgang kuglerne i kakao (dette lille hack er udelukkende for at mætte kuglernes fedtede overflade). Læg nu kuglerne på en tallerken i ét lag og smid dem herefter på køl i ca. 30 min.
  • Rul til sidst kuglerne i lakridsrodspulveret og sæt dem tilbage på køl indtil de skal spises.

Tip: Hvis massen er for splattet til at trille kugler af, kan du skrue op for både nødder og kakao. Er massen til gengæld for tør, kan du tilføje en smule vand eller kokosmælk.

Hvem Katrine er? Det er såmænd min bedre halvdels kusine, og det er hende, der i første omgang har introduceret mig for kuglerne. Hun har – så vidt jeg husker – opskriften fra en anden, så det er lidt en vandre-sag det her. Jeg har dog tweaket lidt på originalen, så opskriften her er min egen version af kuglerne (ellers var den selvfølgelig ikke røget på bloggen 🙂 ).

Men hvorfor ‘lortekugler’, spørger du? Nåhmen, Katrine postede et billede af sit kugle-resultat på Facebook og spurgte, hvorfor sund slik altid lignede l*rt. Siden da har kuglerne – i hvert fald oppe i mit hoved – været ‘Katrines Lortekugler’. Så dér …

* Jeg bruger lakridsrodspulver fra Urtekram, som de har i min lokale Føtex (på hylden med krydderier, så pas på ikke at nappe karryen ved en fejl).

Posted in Chokolade, Glutenfri, Kage, Laktosefri / Mad uden mælk, Lines kager - uden mel og sukker, Opskrift, Snack, Sojafri, Sødt, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegansk, Vegetar