Menu Luk

Fadbagt blomkål: Lowcarb-konkurrent til dine flødekartofler

Fadbagt blomkål: Varmt og godt
Print mig

Ingredienser
2 løg
2 fed hvidløg
2 små blomkål
5 persillerødder el. 3 pastinakker
Fedtet fra 1 ds kokosmælk
¼ tsk røget paprika
Salt og peber
Kokosolie til at stege i

Forberedelse: Sæt dåsen med kokosmælk på køl i mindst et døgn, så fedtet samler sig i toppen af dåsen.

  • Skær løgene i tynde både, hvidløgene i tynde skiver og persillerødder/pastinakker i en mere almindelig tykkelse skiver. Skær blomkålene først i kvarte, derefter i skiver.
  • Svits løg og hvidløg i en god klat kokosolie og find et ildfast fad frem imens. Smør fadet godt – også med kokosolie.
  • Kom nu fedtet fra kokosmælken ned til løg og hvidløg (åbn dåsen i bunden og hæld vandet fra først).
  • Lad fedtet smelte og tilføj også paprika, salt og peber til gryden. Smag til.
  • Læg i mellemtiden blomkål og persillerødder/pastinakker i fadet – gerne i lag og med lidt ekstra salt og peber imellem lagene. Tænd også for ovnen: 180 grader (varmluft).
  • Hæld til sidst kokos-løg-sovsen hen over grøntsagerne – fordel den så godt du nu kan – og kom til sidst fadet i den varme ovn.
  • Giv det hele en halv time – og servér så den fadbagte blomkål dampende varm.
Posted in Glutenfri, Laktosefri / Mad uden mælk, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Plantebaseret kost, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Tilbehør, Vegansk, Vegetar