Menu Luk

Lowcarb og glutenfri franskbrød – og så er det PCO-venligt på den nemme måde

Nemt og velsmagende franskbrød, der er både glutenfrit og PCO-venligt - jep, nogle gange går drømme i opfyldelse
Print mig

Favoritten blandt mine glutenfri franskbrød

Jeg har en del brød-opskrifter på bloggen, men den her er og bliver en af mine absolutte favoritter blandt de glutenfri brød. Opskriften er en større og modificeret udgave af mit Kokosbrød og mine Teboller – to opskrifter, den altså er ‘vokset’ ud af. Vil du have noget helt andet bagværk, kan jeg anbefale Stenalderbrødet eller mine Græskarkerneboller. Okay, du skal altså også prøve de her Søde tebirkes, nu du er i gang … ?

Men først skal du bage det her lowcarb og glutenfri franskbrød, ik’.

Ingredienser

80 kokosfibermel
2 tsk bagepulver
4 spsk loppefrøskaller
⅛ tsk fint salt
6 æg
150 g kokosmælk
75 g kokosolie

Sådan bager du dit lowcarb, glutenfri franskbrød

  • Start med at blande de tørre dele i en lille skål: Kokosfibermel, bagepulver, loppefrøskaller og salt.
  • Slå så æggene ud en separat – og større – skål og pisk dem godt sammen ved hjælp af en håndmixer.
  • Tilføj kokosmælken og pisk noget mere.
  • Nu smelter du kokosolien – pas på den ikke bliver for varm – og kom så olien i æggeblandingen under omrøring (eller ‘ompiskning’ er det vel snarere).
  • Til sidst blander du de tørre dele i æggeblandingen – og her er en ske eller dine egne to hænder nok mere bevendt end håndmixeren. Hvis du er smart, gør du en bageplade klar med bagepapir, INDEN du stikker hænderne i dejen – så kan du nemlig gå direkte videre til næste punkt uden et stop ved håndvasken.
  • Lad evt. dejen hvile nogle minutter (hvor du så kan stå at vifte formålsløst med dine dej-indsmurte hænder): Både kokosfibermel og loppefrøskaller suger væske til sig som bare pokker, så dejen går fra at være meget våd til … øh, ‘bare’ at være klistret. Dejen bliver med andre ord aldrig til en helt fast masse.
  • Placer klister-dejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Form den så godt du nu kan til en ‘franskbrødsform’. Det er som sagt noget klistret stads, så et brød med et ‘rustikt udtryk’ er et fint mål at have.
  • Bag brødet i 45 min. ved 180 grader (varmluft).
  • Lad det køle af på en bagerist, inden du muntert sætter tænderne i de første skiver.
Posted in Bagværk, Glutenfri, Glutenfrit brød, Laktosefri / Mad uden mælk, Line anbefaler, Morgenmad, Nemt og hurtigt, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Populær, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegetar